TEST PLAY<>
022015<><>

McDROID

Da li ste se ikada zapitali kakvu igru da očekujete od francuza koji živi u San Francisku? Ako jeste, sa McDROIDom ste dobili odgovor. U pitanju je melanž tower defense mehanike sa arkadnim elementima, drečavom cell shaded grafikom, klasičnim rokom i apsurdno otkačenim retro futurističkim dizajnom. Jednostavno rečeno – kada vidite i čujete McDROID, nikako ne možete da kažete da ste nešto ovakvo već iskusili, što je prava retkost u današnjem svetu kompjuterskih igara.

Melanž tower defense mehanike sa arkadnim elementima, drečavom cell shaded grafikom, klasičnim rokom i apsurdno otkačenim retro futurističkim dizajnom.

Ovaj jednostavni indi naslov dostupan je preko Steamovog Early Access servisa već dugo, ali je tek nedavno „zvanično” pušten u prodaju (doduše, razvojni tim nastavlja da ga šmirgla i polira). U pitanju je simpatična, efektivno dečija, priča o robotu McDROIDU koji najviše podseća na svojevrstan hibrid između psa i rovera za istraživanje Marsa. McDOID i pričljivi brod Shuttle se vraćaju kući, na Planetu M i zatiču je u haosu! Na njima je da zaustave napadače i pomognu planeti da se oporavi. Kako? Pa velikim oružjem i sađenjem jagoda, naravno!

Kao u svakoj tower defense igri, i ovde morate da branite svoju bazu (pomenuti Šatl) od talasa nadirućih protivnika. U ovom slučaju to su vanzemaljske larve, takođe blentavo-slatkog dizajna, ali i dalje prilično opasne po vašeg droida. Naime, McDROID nije tipičan „heroj” iz TD igara, već mora da se uglavnom kloni opasnosti i prepusti borbu defanzivnim strukturama (mada ponekad uzima stvari u svoje ruke). Njegova, tj. vaša, primarna dužnost je održavanje sadnica i postavljanje odbrambenih struktura (na unapred fiksirane lokacije) kako biste se rešili protivnika što efikasnije i posvetili se isceljivanju matične planete. Takođe, iako izgled, atmosfera i postavka igre deluju dečije, njena težina to svakako nije i kako nivoi odmiču uviđate da iza ovog naslova čuče pravi, ozbiljni izazovi. Na žalost, glavno rešenje za većinu tih izazova je dobar stari grind dijamanta zarad izučavanja unapređenja tornjeva i kupovine zamki. Izazivanje vizija mobilnih freemium naslova sa kristalima sigurno nije pohvalna stvar.

Fanovi tower defense naslova nikada nisu bili izloženiji većem izobilju ovih igara. Bilo da su u pitanju punokrvne PC igre, visokobudžetni naslovi za mobilne platforme ili pak flash zanimacije od kojih ste udaljeni samo nekoliko klikova u browseru, TD igre su bukvalno svuda. U tako gustoj šumi takvih naslova McDROID je uspešno iskrčio svoj proplanak i nudi fanovima nešto zaista jedinstveno. Ako ste ljubitelj ovog žanra, a nemate preteranu averziju ka grindu, svakako probajte McDROID.

Dragan KOSOVAC

 
Elite: Dangerous
Ziggurat
Resident Evil HD Remaster
Outcast 1.1
Warhammer Quest
Assetto Corsa
Karmaflow: The Rock Opera Videogame; Act 1
It’s A Wipe!
Sentinels of the Multiverse
McDROID
Šta mislite o ovom tekstu?
Metrocide
Tengami

Platforma:
Windows, Mac OS X, Linux
Potrebno:
Core2 Duo / ekvivalentni AMD, 2 GB RAM, GeForce 660 Ti / ekvivalentni Radeon, 256 MB VRAM
Poželjno:
Intel Core i7/ ekvivalentni AMD, 4 GB RAM, GeForce 7800 GT / ekvivalentni Radeon, 512 MB VRAM
Veličina:
1 GB download
Adresa:
mcdroidgame .com

77
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera