PHONE ZONE<>
022015<><>

Gunbrick

Ako smatrate da nijedna mobilna igra ne zaslužuje pridev „genijalna”, to je zato što niste probali Gunbrick, izuzetnu mešavinu 2D platformskog i puzzle koncepta.

Glavni junak je titularni Gunbrick, kocka koja na jednoj strani ima sačmaru, a na drugoj metalni štit, koju treba da prevezete sa jednog na drugi kraj svakog nivoa, izbegavajući pokretne i nepokretne hazarde. Kretanje vršite na dva načina: svajpovanjem u stranu kocku kotrljate po ravnim površinama, pucanjem iz sačmare je pravolinijski klizate po ravnom terenu ili skokovito bacate u vis ako je sačmara usmerena na tlo. Iako na prvi pogled deluje kao platforma sa puzzle elementima, odnos je zapravo obrnut jer su zagonetkice vezane za manevar i pozicioniranje osnovna poenta igre.

Prepreke i problemi na koje ćete nailaziti su mnogobrojni, kao i metodi za njihovo rešavanje. Plamen sa patosa, recimo, koji je jedna od prvih prepreka na koju ćete naići, rešićete tako što ćete ga pregaziti metalnom ivicom kocke, što će zahtevati prethodno „cinculiranje” pozicije. U nastavku igre vas čekaju prekidači, platforme koje se pojavljuju i nestaju, mobovi u raznim kategorijama i još tušta i tma svakakvih izazova. Težina igre sasvim fino eskalira, tako da ćete posle desetak nivoa više češati teme nego agresivno svajpovati.

Gunbrick je odlična igra, probajte je bez okolišanja. Iako su perspektiva i mehanika apsolutno drugačiji, igra ima stepen ingenioznosti koji se može uporediti sa jednim Portalom. Đe ćeš jaču preporuku?

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
SimCity BuildIt
Battle of Heroes
Gunbrick
Šta mislite o ovom tekstu?
Looney Tunes Dash!
Rival Stars Basketball
Punch Boxing 3D
Duet
Hill Climb Racing
Redhed Redemption
Bear Winter

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
23 MB
Cena:
3 USD
Adresa:
www .nitrome .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera