PHONE ZONE<>
022015<><>

Looney Tunes Dash!

Nakon tri meseca ekskluzivnosti za iOS platformu, freemium igra Looney Tunes Dash! je konačno stigla i na Android. Svoj potpis na ovaj naslov stavili su slavni tvorci FarmVillea iz Zynge, iako je igra zapravo razvijena u studiju Eat Sleep Play. Autorski tim iza igre je bitan jer su u pitanju isti ljudi koji su za Zyngu napravili i naslov Stampede Run, solidnu i uspešnu (iako ne preterano poznatu) igru, koja je efektivno templejt preko kog je za potrebe ovog naslova prevučena Looney Tunes maska. Da li je to loše? Apsolutno ne! Naravno da Dash! na skali opšteg utiska gubi malo poena usled nedostatka originalnosti, ali finalni rezultat je vrhunski.

Odlično razrađena i totalno zarazna mehanika na temu (ne baš endless) runnera u kombinaciji sa perfektno animiranim poznatim likovima i vrhunskim glasovima i zvučnim efektima ne može da ostavi ravnodušnim nikoga ko je proveo malo vremena (a kamoli celo detinjstvo) uz Duška, Daču, Elmera i ostale „Looneyje”. Igra je podeljena u sedam epizoda od po petnaest nivoa. Svaka epizoda donosi nove likove i regione počevši od Duškove šume, preko pustinjskih kanjona gde Kojot juri Trkačicu do predgrađa gde Tviti beži od Silvestera. Kao u svakom klasičnom runneru na vama je da vodeći nekog od poznatih likova svajpujete po ekranu u četiri osnovna pravca i tako izbegavate prepreke i protivnike, dok skupljate zlatnike, bustere i karte i dok birate optimalne putanje kroz račvanja na nivoima. Svaki nivo prati jednog slavnog lika koji beži od svog poznatog protivnika. Nivoi nisu beskonačni već je na vama da se domognete bezbednosti svog doma i za to vreme sakupite određen broj novčića ili nekih drugih specijalnih predmeta. U tome vam pomažu busteri koje ili dobijate slučajnim izborom pre svakog nivoa ili možete da ih kupite za novčiće ili da ih pokupite negde u okviru samih nivoa. Što ste uspešniji to zavređujete više zvezdica, a one otključavaju sledeće epizode.

Svaki pomenuti lik ima po jednu specijalnu sposobnost koja vam pomaže da se izborite sa protivnicima i smetalima koji vas sprečavaju da ispunite zadatak. Te sposobnosti prvo otključavate, a onda i unapređujete, ponovo za pomenute novčiće. Tu su i još ređi Looney Bucks, valuta za produžavanje nivoa ili kupovinu života. Naime, neuspeh u prelasku nivoa znači gubitak života, a oni se pune ili čekanjem ili trošenjem Bucksa. Kako se obe pomenute valute lako troše i stiču polako, postoji opcija da ih kupujete za realan novac, u paketima od 1 do 100 dolara. Može da se kupi i isključenje reklama za 4 USD. Ipak, čak ni freemium model nije prepreka da se uživa u odličnoj, vedroj zabavi koju ova igra nudi.

Dragan KOSOVAC

 
SimCity BuildIt
Battle of Heroes
Gunbrick
Looney Tunes Dash!
Šta mislite o ovom tekstu?
Rival Stars Basketball
Punch Boxing 3D
Duet
Hill Climb Racing
Redhed Redemption
Bear Winter

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
56 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
zynga .com /games /looney -tunes -dash
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera