TEST RUN<>
022015<><>

Zoom Player 9.5 Free

I dalje bez fokusa

Inmatrixov Zoom Player jedan je od kvalitetnijih multimedijalnih plejera za Windows platformu. Razlog zbog čega među korisnicima nema prođu kakvoj su se autori nadali je cena. Ako program želite da koristite punim kapacitetom, morate da izdvojite čitavih 17 evra (verzija Pro), dok se za ubavu Max izvedbu mora izdvojiti neverovatnih 26 evra. S druge strane, ako vam ne treba mogućnost rada iz komandne linije, opcija kontrolisanja plejera iz browsera, roditeljska kontrola i zaključavanje opcija, te mogućnost prikaza slike na više monitora istovremeno, između ostalih stvari, možete da se odlučite i za besplatno izdanje.

Potonja verzija nosi oznaku 9.5 i dolazi u krajnje kompaktnom obliku. „Jednoglavi” upravljački interfejs u prvi plan izbacuje osnovne dugmiće za kontrolu toka reprodukcije, slajder za podešavanje jačine zvuka, te dugmiće za prikazivanje prozorčića u kojima se smeštaju fajlovi za plejlistu, odnosno desetokanalni grafički ekvilajzer. Prilično standardno, rekli bismo. Prikaz može da se obogati i sa dve horizontalne palete alatki koje će se „pribiti” uz gornju i donju ivicu panela u kojem se vrši reprodukcija selektovanog sadržaja. Tako se u donjem delu nalaze dugmići za podešavanje kontrasta, osvetljenja i zasićenosti boja, te dva slajdera za tweakovanje brzine reprodukcije, odnosno podešavanja balansa zvuka. Gore se nalaze ikonice koje nude pristup skinovima, editoru poglavlja, biblioteci multimedijalnih datoteka, kao i globalnim podešavanjima programa.

Zoom Player prepoznaje praktično sve važnije formate video-zapisa, a omogućava i otvaranje DVD-ova i Blu-ray komplemenata. Pored toga, donosi mogućnost prikaza streamovanog materijala, otvaranja web stranica, pa čak i prikaza teksta, Flash datoteka, slika, odnosno muzičkih numera. Podrška za potonje rečeno je ekstenzivna i potpuna tako da se iz ovog programa mogu otvoriti gotovo svi danas korišćeni formati. Sve uz prikaz ID3 tagova. Vizuelizacije nisu na meniju, ali jeste puštanje online radio-stanica.

Program je kompaktan, sadrži osnovne funkcije i donosi veoma dobru podršku za reprodukciju različitih formata zapisa. Međutim, postoji jedna stvar koja se većini korisnika neće svideti. Da biste Zoom Player koristili kako je zamišljeno, zajedno sa programom moraćete da instalirate i takozvani Install Center koji služi za preuzimanje i stavljanje u pogon eksternih komponenti važnih za normalno funkcionisanje programa. Na primer, odavde se preuzimaju AC3 filter, DirectVobSub, FFDShow i slične vitalne komponente. Tek nakon toga Zoom Player je na ekranu prikazao tekstualne prevode, pustio MKV fajlove, izvršio reprodukciju FLAC datoteka... Iako je instalacija Install Centera automatizovana i zahteva samo dva-tri dodatna klika mišem, ceo sistem nam se nije dopao. Zoom Player se previše oslanja na eksterne komponente i mnogo bolje bi bilo da su autori obezbedili internu podršku za kodeke, prikazivanje titlova i ostale podrazumevane stvari. Ovako je proces za krajnjeg korisnika bespotrebno otežan, a i sistemski resursi se troše u većoj meri.

Iako je u poodmakloj fazi razvoja i na tržištu postoji dugi niz godina, Zoom Player je ipak inferiorniji u odnosu na vodeće projekte u žanru. Kompaktnost i stabilnost su mu osnovne prednosti, ali pada na polju objedinjavanja funkcija. Da stvar po autore bude još nepovoljnija, na tržištu postoje daleko funkcionalnija besplatna ostvarenja koja nude hustle free upotrebu i postavljanje u rad.

Vladimir PISODOROV

 
Manipulacija Linux particijama iz Windowsa
Internet Friendly Media Encoder 4.8.0.0
WriteMonkey 2.7
Diffractor 1.14
Zoom Player 9.5 Free
Šta mislite o ovom tekstu?
PhotoStage Slideshow Producer 3.10
TorrentRover 0.22.9 Beta
DriveTheLife 6.2
SHAREit 2.1.14
Splat 1.0.8
AntiLogger Free 1.8.2
Browser Password Remover 2.0
CyberLink Power2Go 10 Platinum
Overlay Blocker 1.2.2
Screen Tweaker 2.0
BDReader 1.03
Copy All Links 1.3.1
Window Resizer 1.9.10
WeatherDan 8.1.4
Program Starter 2.0.1
Print Edit 13.8

Potrebno:
Windows
Veličina:
4,78 MB, 28,2 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .inmatrix .com /zplayer
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera