TEST PLAY<>
042015<><>

Hot Tin Roof: The Cat That Wore a Fedora

Posle solidno prihvaćenog iOS naslova Jones on Fire, tim Glass Bottom Games je napravio svoju prvu igru za PC. Hot Tin Roof je simpatična metroidvania i duhoviti omaž petparačkom noiru, koji sputavaju izvesne dizajnerske greške. Ovo je igra suprotnosti – za svaki njen odličan aspekt, tu je jedan element koji nije toliko dobar.

Hot Tin Roof je simpatična metroidvania i duhoviti omaž petparačkom noiru.

U ulozi ste privatnog detektiva Eme Džons, koja živi u paralelnom univerzumu naseljenom antropomorfnim mačkama i pacovima. Jedna od tih mačaka je drugi glavni lik, Emina partnerka Frenki. Njih dve rešavaju zločine širom povećeg grada po kom se slobodno krećete. S jedne strane, stil kojim su pisani dijalozi je odličan – igra svakom svojom rečenicom uspešno evocira stare dobre noir priče i istovremeno ih ismeva i odaje im počast. S druge strane, autori su preterali s komedijom. Hot Tin Roof je ispunjen neverovatnim brojem „tvrdo-kuvanih” replika, što vrlo brzo dovodi do monotonije. Grim Fandango je dobar primer kako to treba da izgleda, igra koja je napravila odličan balans između duhovitih one-linera i poetične atmosfere. Za razliku od toga, Hot Tin Roof je samo parodija, parodija, parodija. Sem toga, ne pomaže ni to što nema glasovne glume, a i dijalozi se posle svake druge rečenice prekidaju, što vas primorava na to da ih iznova pokrećete i prolazite kroz dijaloška stabla kroz koja ste već prošli kako biste čuli nove stvari.

U pogledu mehanike, situacija je podjednako ambivalentna. Ovo je metroidvania u kojoj nema akcije, nego samo rešavate jednostavne zagonetke i skakućete okolo. Probleme prevazilazite pomoću revolvera koji punite različitim tipovima municije (naravno, progresivno otključavate sve više vrsta). Na primer, jedan tip municije uništava prepreke, drugi otkriva skrivene stvari i tako dalje. Pored toga, tokom igre skupljate tragove, koje upotrebljavate tokom razgovora s brojnim likovima i tako rešavate svojevrsne narativne zagonetke. Ovakva mehanika je dosta zabavna – ljubitelji metroidvania upoznati su s radošću koje donosi istraživanje i postepeno otkrivanje sveta igre, a upotreba tragova vas tera da pažljivo pratite priču i čini da se zaista osetite kao „privatno oko”. Međutim, veliki problem je nedostatak mape, zbog čega dosta vremena provodite tako što lutate gradom i pitate se kako da dođete do određene lokacije. Šteta što jedan takav propust, koji su autori lako mogli da isprave, umanjuje uživanje u igri.

Ipak, kada se zanemare navedene mane, Hot Tin Roof je vrlo simpatična i na trenutke prilično zabavna igra, naslov koji sigurno neće da postane klasik, ali kog istovremeno ne možete da mrzite.

Aleksandar ĐURIĆ

 
Ori and the Blind Forest
Hotline Miami 2: Wrong Number
Assassin’s Creed Rogue
Homeworld Remastered Collection
Oddworld: New ’n’ Tasty!
Hand of Fate
Shiftlings
Frozen Cortex
The Book of Unwritten Tales 2
There Came an Echo
Shelter 2
Tormentum: Dark Sorrow
Resident Evil: Revelations 2, Episodes 1, 2, 3
White Night
Sid Meier’s Starships
Cities: Skylines
Dragon Ball XenoVerse
Hot Tin Roof: The Cat That Wore a Fedora
Šta mislite o ovom tekstu?
Belladonna

Platforma:
PC (Windows i Linux), Mac
Potrebno:
Windows XP Service Pack 3, Dual Core Intel procesor / 2 GHz ili AMD procesor / 2,8 GHz, 2 GB RAM grafička kartica s 256 MB VRAM (ATI Radeon X1600 ili Nvidia GeForce 7600), Shader Model 3.0
Poželjno:
Windows 7
Veličina:
288 MB
Adresa:
hottinroofgame .com
PEGI:
bez ocene

75
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera