PHONE ZONE<>
042015<><>

Dungeon Hunter 5

Gameloftova strategija s Dungeon Hunter igrama prilično je kontroverzna – svaki nastavak je za klasu tehnički impresivniji od prethodnog, ali je ujedno ugrobaren sve crnjim i gorim freemium momentima.

Dungeon Hunter 5 tu nesvetu filozofiju razvija do krajnjih granica budući da je u pitanju igra koja po grafičkoj opremi, fluidnosti animacije i kvalitetu modela nema premca među akcionim RPG-ovima na mobilnim uređajima, ali je ujedno i naslov u kojem se health napici kupuju za pravi novac. Dakle, ako želite da usred fajta zalečite rane, potrošićete sedam kristala – ekvivalent 70 evrocenti kad se kristali kupuju u najmanjim kvotama. Niko vam neće zameriti ako sada kažete „moremršukrcšučku” i zaboravite na DH 5...

A možda spadate u onaj procenat igrača koje upravo to motiviše da nešto igraju, rešeni da izazov iščekićaju čistim inatom? Onda vas čeka vizuelno impresivna, tečna i atraktivna igra s potpuno linearnim nivoima i interesantnom mehanikom elementalnih uticaja u „rock-paper-scissors” maniru. Ovo u prevodu znači da oružje s vatrenim demidžom pravi dodatnu štetu „nature” protivnicima, a manji dmg onima s atributima vode (za oklope i gadžete važe ista pravila).

Pored story misija, igra ima i dnevni dungeon koji se valja grindovati zbog crafting materijala koji tu najčešće ispada, kao mogućnost za prepade na baze operacija drugih igrača radi krađe resursa. Oni to isto mogu da urade i vama i u tu svrhu ćete postavljati minione na strateška mesta u okviru dungeona. Minioni se dropuju poput bilo kog drugog loota, a levelujete ih fuzijom s drugim minionima ili lootom. Ovaj sistem, u kojem se od više predmeta pravi jedan jači, uz bonuse koji se postižu spajanjem predmeta s kompatibilnim elementima, solidno je osmišljen i još bolje realizovan.

Osim HP napitaka koji koštaju para, igra će vas motivisati da trošite keš na dopunu energije za questovanje i napad na druge igrače (dva posebna energy bara, oh, beskrajne li radosti šopinga!), kao i na kupovinu kristala radi otvaranja loot i minion kovčega u bazi.

Prava je šteta što ovo nije normalna igra koja se jednom plati pa onda neograničeno klati. Količina freemium elemenata i njihova implementacija ovde su prevazišli čak i granicu lošeg ukusa.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Dungeon Hunter 5
Šta mislite o ovom tekstu?
Zombie Harvest
King of Thieves
Motorsport Manager
TwoDots
The Horus Heresy: Drop Assault
Igrarije u pelenama

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
1,3 GB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .gameloft .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera