TEST PLAY<>
052015<><>

Toukiden: Kiwami

Prosečnom domaćem igraču dovoljno je samo da spomenete JRPG pa da počne da beži glavom bez obzira. Ne možemo reći da ne razumemo ovakav stav, jer ako ne posedujete barem delić znanja o nasleđu „Zemlje izlazećeg sunca” i trun naklonosti prema audio-vizuelnom identitetu naslova ovog žanra, unapred ste osuđeni na propast. Igre su prepune krajnje čudnih likova (obavezno ima i dece) koji unaokolo vuku mačeve, sekire i puške koje ni Hulk ne bi mogao da podigne. Tu su i domaće životinje koje poprimaju odlike heroja, a na kraju i obavezno zamršena priča propraćena tonom skrolujućeg teksta koju je gotovo nemoguće pratiti. Još ako u neki serijal „upadnete” od drugog, trećeg ili sedmog poglavlja – pečeni ste!

Toukiden: Kiwami je naslov koji pokušava da privuče igrače van kruga pobožnih poklonika JRPG-a.

Toukiden: Kiwami je naslov koji je raskrstio sa prošlošću i pokušava da se dodvori mainstream strujanjima i na taj način privuče igrače van kruga pobožnih poklonika JRPG-a. U sebi sadrži sve ono što poklonici ovog tipa igara vole, ali u meri koja dozvoljava i onima željnim eksperimentisanja da urone u priču. Nakon famoznog „Buđenja”, grozne kreature „sa one strane” – Oni, proždiru sve pred sobom gutajući duše palih boraca radi večnog mučenja i patnje. Igrač, koji se nalazi u ulozi Slayera, pripadnika reda ratnika kakvi još retko hodaju zemljom, putuje u Srednju Zemlju kako bi sa ostatkom svojih saboraca pokušao da odbrani selo Utakata koje je i poslednji svetionik u razgoropađenom moru Oni utvara.

Pogled iz perspektive trećeg lica, saborci kojima je moguće izdavati jednostavne naredbe i gomila naoružanja, štitova i itema – glavne su odlike Kiwamija. Iako dolazi kao direktni nastavak igre Toukiden: The Age of Demons, Kiwami vas u priču uvlači momentalno i bez ikakvih turbulencija i nedoumica. Brojne međuscene i razgovori glavnih junaka sinhronizovani su na japanski jezik, što igri daje neodoljiv šmek i ubrizgava punu dozu verodostojnosti. Suvog teksta ima (na engleskom, naravno), ali ne u tolikoj meri da vas nervira i tera da odustanete od dijaloga i to zaslužuje posebne pohvale. Jednostavan borbeni sistem dozvoljava integraciju oslobođenih palih duša i oružja, baš kao i njihovo unapređivanje putem prikupljenih iskustvenih poena i itema koje dobijate kao nagradu za uspešno obavljene zadatke. Pored obaveznih misija, na raspolaganju su i opcioni zadaci koji se u potpunosti mogu ignorisati jer ni u kom slučaju ne opstruišu „odmotavanje” glavne priče.

Kiwami ne nudi slobodu jednog Dragon Agea ni kada je kretanje po mapi ni kada su borbe i upravljanje saborcima u pitanju. Doduše, to i nije njegov cilj jer je ovde na meniju akcioni derivat RPG žanra koji hoda stazom koju je dobro utabao serijal Monster Hunter. U većini slučajeva, cilj igrača je da se obračuna sa naročitom manifestacijom demona, a posebnu poslasticu predstavljaju obračuni sa bossovima koji umeju da traju i po 20 minuta. Tehničke karakteristike nisu baš na vrhunskom nivou, ali ne remete čisto uživanje koje ova igra nudi.

Vladimir PISODOROV

 
Grand Theft Auto V
Titan Souls
Battlefield Hardline
Pillars of Eternity
Etherium
Mortal Kombat X
Bloodborne
Ironcast
Dark Souls II: Scholar of the First Sin
Dead or Alive 5: Last Round
Final Fantasy: Type-0 HD
Ride
I Am Bread
Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today
Halo: Spartan Strike
Son of Nor
Toukiden: Kiwami
Šta mislite o ovom tekstu?
The Escapists

Platforma:
PlayStation 4, PlayStation Vita
Veličina:
19,69 GB
Adresa:
toukiden .eu /kiwami
Kontakt:
ComputerLand

79
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera