TEST PLAY<>
052015<><>

The Escapists

Nikada nisam bio u zatvoru, ali ako je suditi po ovoj igri, mislim da bi se zatvor svideo ljudima koji vole da smišljaju planove, kopaju tunele i craftuju predmete. Isprobavanje života u pravoj kazneno-popravnoj ustanovi ipak nije za preporuku, jer ako je on nalik ovoj igri, onda brzo može da postane monoton, svi dani počinju da liče jedan na drugi, a ako odlučite da pobegnete, često će vam faliti drveta za pravljenje tunelskih potpora.

The Escapists nema priču, već pred vas stavlja izazov bekstva iz šest zatvora sa progresivno sve strožim obezbeđenjem.

The Escapists nema priču, već pred vas samo stavlja izazov bekstva iz šest zatvora sa progresivno sve strožim obezbeđenjem. Kako biste izbegli sumnju stražara, morate da se pojavljujete na vreme na jutarnjoj i večernjoj prozivci, kao i tokom obroka u kantini, vežbanja u teretani, tuširanja i posla. Pored toga, svakog dana imate slobodne sate tokom kojih možete da istražujete zatvor, razmatrate moguće rute bekstva, craftujete predmete (lopate, pijuke, nunčake i slično) i radite na svom planu (na primer, da pravite kopije zatvorskih ključeva ili da lagano kopate tunel). Igra vas pri tome ne vodi za ruku, već od vas očekuje da moguće načine bekstva, a u dobroj meri i crafting recepte, otkrijete eksperimentisanjem.

Smislili ste plan bekstva, polako ste nagomilali sve predmete koji će vam trebati za njega, i jedino što vam sada nedostaje da stavite svoj genijalni plan u akciju jeste čarapa koju ćete kombinovati sa sapunom da dobijete moćnu čarapu-buzdovan? Nema problema! Čarape i druge predmete možete nabaviti trgovinom sa drugim zatvorenicima. Ako vam nedostaje novca, možete ga zaraditi na nekom od poslova unutar zatvora (pranje rublja, ribanje podova, pravljenje registarskih tablica i slično), ili obavljanjem usluga i zadataka za druge zatvorenike (na primer, zatvorenik će od vas tražiti da mu nabavite deluks toalet papir ili da odvratite pažnju stražara tokom sledećeg ručka). Ako ne verujete u onu poslovicu da nema čarapa bez motike, možete ih ukrasti iz ćelije drugog zatvorenika ili sa njegovog onesvešćenog tela nakon što ste ga vi ili neko drugi nokautirali.

Sve ovo zvuči super, ali glavni problem igre leži u tome što obavljanje jednih te istih zatvorskih rutina svakog dana brzo postaje repetitivno, a ni ostale aktivnosti koje su vam na raspolaganju ne dodaju dovoljno raznovrsnosti. Sve se pretvara u igru čekanja u kojoj sporim tempom zarađujete novac i sakupljate predmete potrebne za bekstvo. Pored toga, u svim zatvorima ćete raditi iste stvari kao u prvom, samo što će plan svakog novog zatvora biti nešto drugačiji i nivo težine veći.

Igru donekle vadi to što je ona u određenoj meri zarazna uprkos repetitivnosti: „Samo da odigram još jedan zatvorski dan i možda ću uspeti da nabavim materijal za craftovanje unapređene lopate i prokopam još koji metar tunela”. Ali ni ovo ne popravlja utisak dovoljno da igra zasluži preporuku.

Branislav GAGIĆ

 
Grand Theft Auto V
Titan Souls
Battlefield Hardline
Pillars of Eternity
Etherium
Mortal Kombat X
Bloodborne
Ironcast
Dark Souls II: Scholar of the First Sin
Dead or Alive 5: Last Round
Final Fantasy: Type-0 HD
Ride
I Am Bread
Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today
Halo: Spartan Strike
Son of Nor
Toukiden: Kiwami
The Escapists
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
PC, Xbox One
Potrebno:
2,4 GHz dual core, 2 GB RAM, Intel HD 4000/ GeForce 8000/ Radeon HD 4800
Veličina:
500 MB
Adresa:
escapistgame .com

68
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera