PHONE ZONE<>
052015<><>

Duck Tales Remastered

Postoji razlog zašto neke igre nose epitete kao što su legenda, klasik ili lektira. Kada se kvalitetan dizajn i igračke mehanike spoje sa ultrapopularnim izvornim materijalom dobija se finalna celina kojoj zub vremena jednostavno ne može da naškodi. Legendarni Duck Tales iz davne 1989. godine pogodio je u finu liniju između fanova istoimenog Diznijevog serijala i ljubitelja dobre platformske zabave. Nakon mnogo godina i brojnih nastavaka, Capcom je pre dve godine izdao unapređenu verziju za aktuelne konzole i PC, a sada je ta igra konačno stigla i na mobilne uređaje.

Priča je nakon sveg ovog vremena ostala nepromenjena i zamišljena je kao ogromna epizoda slavne animirane serije. Buldozi uspevaju da pobegnu iz zatvora i odmah se okomljavaju na trezor Baje Patka. Nakon što uspete da zaustavite Buldoge i spasite Gaju, Raju i Vlaju, koji su se zatekli kod deda Baje, otkrivate staru mapu sa pet skrivenih blaga i krećete u potragu za njima. Svako blago vodi vas u potpuno novo igračko okruženje: afričke rudnike, Transilvaniju, Himalaje, Amazon i sam Mesec. Nivoi su prošireni u odnosu na original, a u skladu sa novim trendovima, igra nije po defaultu teška kao što je slučaj sa većinom retro naslova već postoje tri stepena težine. Kao mali naklon starim igračima, skrivene zone iz originalne igre (i blaga koja su tamo skrivena) dostupne su igračima Remastereda samo na najtežem stepenu težine.

Mehanika je nepromenjena, samo su kontrole su prilagođene za touchscreen. Tako Baju vodite preko virtuelnog d-pada sa leve strane ekrana i dva akciona tastera sa desne strane. Oba akciona tastera vezana su za Bajin štap koji on može da koristi kao oprugu za skakanje ili da pomoću njega, u stilu starog škotskog igrača golfa, lansira predmete i njima daljinski aktivira nedostupne objekte ili prekidače. Sem standardnih protivnika koje eliminišete klasičnim platformskim skakanjem na glavu, na kraju svake zone čeka vas obračun sa bossom koji zahteva nerve, pažljivo kretanje i besomučno ponavljanje dobitničke serije poteza.

Najbitnije, ova igra i dalje ima vrhunsku prezentaciju. Likovi su prelepo nacrtani i stvaraju utisak da igrate epizodu animirane serije. Jednako bitna zvučna komponenta takođe je na visokom stepenu kvaliteta, od zarazne muzičke teme Duck Talesa, preko simpatičnih audio efekata prilikom svake situacije na ekranu i poteza vašeg lika, sve do originalnih glasova iz TV serije (istina, engleske verzije). Potencijalne legije igrača možda će da odvrati etiketa sa 10 apoena omiljene valute Baje Patka, ali tako to ide, ozbiljna igra, ozbiljna i cena.

Dragan KOSOVAC

 
Attack the Light
iON Bond
Space Marshals
Adventures of Poco Eco: Lost Sounds
Jolly Jam
Duck Tales Remastered
Šta mislite o ovom tekstu?
Marble Heroes
Fluid SE
Pixelfall
To Be Or Not To Be

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
588 MB
Cena:
9,99 USD
Izvor:
Google play, iTunes
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera