PHONE ZONE<>
052015<><>

To Be Or Not To Be

Biti ili ne biti... Ovo večno pitanje već eonima muči đake i studente književnosti, a od sada i ljubitelje priča tipa „izaberi svoj završetak”. Tako se pred nama nalazi nova avantura zasnovana ni manje ni više nego na Šekspirovom „Hamletu”. Igra je uglavnom isključivo tekstualna. Na samom početku birate lik s kojim ćete igrati: Hamleta, Ofeliju ili Hamletovog oca. Sledi kraći uvod u događaje, a zatim svojim izborima određujete dalju priču. Hamletova priča je najdinamičnija, bar u onim izborima koje smo mi pravili, Ofelijina je neobična, mada na momente dosadna (osmišljavanje sistema centralnog grejanja...), a stari Hamlet (naravno) umire na samom početku, ali onda možete odabrati da igru nastavite kao njegov duh. Naravno, sve je ovo zamišljeno pre svega tako da vas nasmeje. Na primer, zašto bi Hamlet uopšte razgovarao s očevim duhom kad može da provede veče ljubakajući se s Ofelijom? Neki izbori su toliko neverovatni da će vas zabezeknuti, drugi samo bleskasti, treći opet ozbiljni, a narator ih sve vreme komentariše sa fenomenalnom dozom pesničke ironije. Recimo, postoji sjajan momenat kad igrate Ofeliju kao poslušnu kći i potvrđujete sve što brat i otac od vas traže, a narator se toliko naljuti da vam oduzme ulogu Ofelije i natera vas da igrate kao Hamlet.

Igranjem postepeno otključavate zanimljive ilustracije nekih poglavlja, kao i duhovite achievemente, a samo od vaših izbora zavisi da li ćete na kraju napisati bolju priču i od velikog Šekspira.

Jovana KUZMANOVIĆ

 
Attack the Light
iON Bond
Space Marshals
Adventures of Poco Eco: Lost Sounds
Jolly Jam
Duck Tales Remastered
Marble Heroes
Fluid SE
Pixelfall
To Be Or Not To Be
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
82 MB
Cena:
5,83 USD
Adresa:
gamebookadventures .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera