NA LICU MESTA<>
052015<><>

RAF Challenge 2015

Još jedno takmičenje srednjoškolaca

Računarski fakultet, Beograd, 28. mart 2015

Časopis „Svet kompjutera” je i ove godine podržao sezonsko takmičenje Računarskog fakulteta i Društva matematičara Srbije i pomogao da se izaberu najbolji radovi. Kao i obično, takmičari iz srednjih škola u Srbiji slali su radove napravljene uz pomoć računara. Ove godine su u prvu kategoriju iz druge premeštene animacije, koje su zajedno sa prezentacijama takmičari pravili na ovogodišnju temu „Računari kao pomoć u ekstremnim situacijama”. Druga kategorija bila je rezervisana za igre, a njoj su neočekivano sada dodate i aplikacije. Verujemo da će one imati zasebnu kategoriju u narednim godinama, u zavisnosti od broja radova koji pristignu.

Kvalitet radova je varirao, ali je svakom takmičaru prijavljivanje bilo iskustvo više u daljoj karijeri. Za razliku od hakatona, na ovakvo takmičenje možete poslati rad koji ste započeli ili završili pre samog događaja, i na taj način nagraditi sebe (i žiri) jednom pobedničkom prijavom. U kategoriji igara se i dalje najčešće koristi Unity kao platforma za izradu igre, mada ne u tolikoj meri kao prethodne godine. Pobednik u ovoj kategoriji je isti kao i lane, a igru je napravio u često neopravdano osporavanom Game Makeru. Kao i obično, slike i pobedničke radove možete pronaći na sajtu Računarskog fakulteta.

Pobednici u kategoriji prezentacija su: Miloš Kukić, Maša Knežević i Vukašin Vučurović. U kategoriji igara, na najviša mesta popeli su se: David Đorđević, Rastko Tojagić i Aleksandra Gavrić. Najviše radova stiglo je iz Knjaževačke gimnazije, Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu i Tehničke škole „Nikola Tesla” iz Vršca. Takmičari su osvajali vredne nagrade kao što su putovanje, mobilni telefon, laptop ili eksterni hard-disk.

Ognjen POPOVIĆ

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Interesantni izumi

 TRŽIŠTE
U trendu: Big Data i Internet of Things

 NA LICU MESTA
RAF Challenge 2015
Šta mislite o ovom tekstu?
Start Imagine
Resonate 2015

 KOMPJUTERI I FILM
Mad Max: Fury Road
Tomorrowland
Filmovi, ukratko

 DOMAĆA SCENA
Predstavljamo: HintTech

 SITNA CREVCA
Tehnologije panela ekrana (2)

 VREMENSKA MAŠINA
Samanta, OS/2 i LinkedIn

 PRST NA ČELO
Pet godina
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera