PHONE ZONE<>
052015<><>

Lenovo S90 Sisley (Dual SIM)

Kineska jabuka

Energija koju Lenovo ulaže u proizvodnju pametnih telefona i tableta mogla bi da posluži kao inspiracija okoštalim veteranima ove industrije, koji uporno dosađuju preživanjem jednih te istih rešenja. No, kako kvalitet i maštovitost ne vode uvek uspešnoj prodaji, da bi skrenuli pažnju na svoj novi uređaj, domišljati Kinezi su pribegli proverenom receptu – napravili su telefon koji neodoljivo podseća na najpopularniji pametni telefon današnjice.

Lenovo Sisley S90, još jedan Ajfonov izgubljeni blizanac iz postojbine sladoleda, svojom pojavom odudara od ranijih modela ove kompanije. To je moderno dizajniran uređaj kvalitetne izrade, sa vrlo dobrim tehničkim karakteristikama koje obuhvataju HD Super AMOLED ekran, selfi kameru visoke rezolucije sa sopstvenim blicem, podršku za LTE mreže i slot za dve SIM kartice. Zbog petoinčnog ekrana, Sisley je nešto veći od iPhonea 6, ali njegova debljina ne prelazi 7 mm i to ga čini veoma udobnim za nošenje u zadnjim džepovima (kako nema metalnih elemenata, S90 se, za razliku od slavnog uzora, neće trajno „prilagoditi” oblinama korisnikove zadnjice). Kvalitet izrade je na visokom nivou, uz dve zamerke: a) zadnja strana kućišta je glatka kao led, zbog čega se telefon u ruci migolji kao pastrmka; b) u žljebu između prednje plastike i bočne ivice nakupljaju se prašina i prljavština, koja je naročito uočljiva na modelu sa belim kućištem.

Ispod ekrana, raspoređeni su senzorski upravljački tasteri, kojima nedostaje pozadinsko osvetljenje (u mraku su potpuno nevidljivi). Na levom boku nalazi se otvor za dve microSIM kartice, koje se umeću preko naročitog držača; primarna kartica podržava 3G/LTE povezivanje, a druga samo GSM/EDGE režim. Ekran je impresivan, odlikuju ga snažno i ravnomerno osvetljenje, kontrast u rangu najboljih IPS displeja, široki uglovi gledanja i verodostojna reprodukcija boja. Uz veoma kvalitetne stereo zvučnike koji emituju glasan i dobro definisan prostorni zvuk, S90 je potpuno opremljen za reprodukciju muzike i filmova.

Integrisane kamere, uz „prepoznatljiv” dizajn su glavni adut ovog telefona, barem na papiru. U stvarnosti, kvalitet ipak nije na najvišem nivou, jer kamera insistira na korigovanju i najmanjeg šuma, što rezultuje „ispeglanim” fotografijama na kojima se boje neprirodno stapaju. Drugim rečima, lica na portretima i selfijima često izgledaju kao da je na njih naneto tri sloja pudera. Obe kamere su opremljene snažnim LED blicevima, a pohvalićemo i upravljački softver, koji uz raznovrsne efekte i podešavanja omogućuje lakše „selfiranje” pomoću glasovnih komandi i gestova.

Sisley S90 se isporučuje sa Androidom 4.4.4 i novom verzijom korisničkog interfejsa Vibe 2.0, koje obezbeđuje prijatno radno okruženje, dok solidan hardver (Snapdragon 410 sa 2 GB RAM) vodi računa da se sve operacije odvijaju glatko. Tokom testiranja nisu uočeni kardinalni bagovi, ali bilo je par sitnih neprijatnosti – jednom prilikom statusna traka se zamrzla i odbijala je saradnju bez resetovanja, a drugi put je kamera u Instagramu neko vreme vodila monolog. Senzor spoljnog osvetljenja u nekoliko navrata se uspavao, zbog čega sadržaj ekrana nakratko nije bio čitljiv. Ipak, čini se da su to sve problemčići koji će nestati sa prvim sledećim ažuriranjem. Zbog tankog profila kućišta, integrisana baterija nema bogzna kakav kapacitet, ali tih 2300 mAh će ipak nekako izgurati jedan ceo dan bez punjača.

Lenovo S90 Sisley, generalno gledano, ima sve što je potrebno da privuče pažnju širokih masa – upečatljiv dizajn, prijatne gabarite i kvalitetnu izradu, slot za dve SIM kartice, solidne kamere i još uvek svež softver. S druge strane, plastično kućište podložno prljanju, ekran bez ozbiljnije zaštite, odsustvo microSD slota i softverske „bubice” povremeno će vas podsetiti da u ruci ipak držite uređaj dvostruko niže cene u odnosu na telefon kojim je inspirisan.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Sony Xperia E4
LG Spirit H440n
LG G Flex 2
HTC One M9
Lenovo S90 Sisley (Dual SIM)
Šta mislite o ovom tekstu?
EveryCircuit
Lumosity
FiiNote
Hibernation Manager
Sounds: The Pronunciation App
Flush – Public Toilet Finder
Cram – Reduce Pictures
Slack
OneContact
Tiny Call Confirm Plus

Operativni sistem:
Android 4.4.4
Dimenzije:
146 x 71,7 x 6,9 mm / 129 g
Ostalo:
Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 čipset (Quad-core 1,2 GHz CPU + Adreno 306 GPU), 2 GB RAM (1 GB u verziji sa jednim SIM slotom), 5” TFT (720 x 1280, 294 ppi), 16/32 GB interne memorije, 13 MPx + 8 MPx kamere, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n/HotSpot/Direct, NFC, FM,quad-band GSM/HSDPA/LTE, microUSB, dualSIM, Li-jon baterija 2300 mAh
Proizvođač:
Lenovo
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera