TEST DRIVE<>
052015<><>

LG PW700

Sjaj u tami

Digitalni projektori minijaturnih dimenzija i male težine predstavljaju idealan izbor za korisnike koji često putuju, a kojima priroda posla nameće ulogu prezentera. Ovoga puta predstavljamo vam PW700, izuzetno dopadljivu i vrlo funkcionalnu spravicu koju je lako moguće spakovati u torbu pored laptopa i tako ga uvek nositi sa sobom.

Za prikaz slike, PW700 koristi klasičnu DLP tehnologiju u kombinaciji sa LED osvetljenjem. Jačina osvetljaja iznosi vrlo skromnih 700 lumena uz kontrast od 100.000:1. Jakim kontrastom postiže se jasna reprodukcija i dobra zasićenost boja, ali uz ograničenje da ambijentalna svetlost nije naročito intenzivna. Zapravo, zamračena prostorija je više nego poželjna. Rok trajanja lampe deklarisan je na 30 hiljada radnih časova ili po navodima proizvođača čak 20 godina uz prosečnu upotrebu od četiri časa dnevno. Rezolucija čipa je 1280 x 800 piksela, a projektor prihvata sve rezolucije do maksimalne 1080p koje interna elektronika skaliranjem prevodi u nativnu rezoluciju.

PW700 je projektor Short Throw tipa što znači da je sposoban za prikaz slike čija dijagonala iznosi 40 inča sa manje od jednog i po metra razdaljine od projekcione površine. Minimalna dijagonala projektovane slike je 25, a maksimalna 100 inča.

Podešavanjima se pristupa uz pomoć sedam tastera smeštenih na gornjoj strani projektora ili uz pomoć daljinskog upravljača. Tasteri nisu klasični, već je gornja površina projektora izvedena u touchpad stilu. Podešavanja su raznovrsna i obuhvataju opcije za fino podešavanje slike i svih ostalih parametara. Opcija automatskog eliminisanja trapezastog oblika slike (keystone) postoji i odlično funkcioniše, ali je ograničena isključivo na vertikalnu osu. Zbog toga je neophodno da projektor bude postavljen potpuno horizontalno u odnosu na projekcionu površinu kako ne bi došlo do deformisanja slike, a što baš i nije lako postići u svakoj situaciji, s obzirom na to da je projektor podesiv samo po visini, ali ne i po nagibu. Izoštravanje slike obavlja se pomoću prstena smeštenog sa strane objektiva, dok je opcija zumiranja slike izostavljena pa se tako njena veličina podešava isključivo fizičkim položajem projektora i njegovom udaljenošću od projekcione površine.

Objektiv ne raspolaže nikakvom zaštitom koja bi sočivo štitila za vreme transporta ili u periodu kada se ne koristi. Tu činjenicu ujedno smatramo i najvećom manom ovog modela, pošto je ipak reč o visoko mobilnom projektoru. Aktivno hlađenje je vrlo diskretno i tiho, ali svoj zadatak obavlja perfektno. Tokom višesatnog rada projektor je bio jedva mlak na dodir. Ugrađeni stereo zvučnici, svaki snage od po jednog vata obezbeđuju solidan kvalitet i jačinu zvuka kada se u obzir uzmu njihove minijaturne dimenzije. Zvuk je moguće reprodukovati i na eksternim zvučnicima koji podržavaju Bluetooth audio streaming opciju.

Povezivanje sa izvorom slike moguće je uz pomoć klasičnog VGA, kompozitnog, komponentnog, kao i HDMI konektora koji podržava MHL (Mobile High Definition Link) opciju priključivanja na mobilne uređaje. Ugrađeni Wi-Fi adapter podržava bežični prenos slike u skladu sa Intelovom WiDi kao i Miracast tehnologijom. Pri tom je pristup projektoru omogućen samo kroz direktnu, ad-hoc bežičnu mrežu, dok je kreiranje pristupne tačke i simultani pristup sa više uređaja izostao. Tu je i klasična audio bananica na koju je moguće povezati zvučnike ili slušalice. Ugrađeni USB služi za povezivanje skladišnih uređaja sa kojih je moguće reprodukovati sve tipove fajlova iz MS Office paketa, kao i fotografije i audio/video materijale. Podrška različitih tipova datoteka nije naročito široka, ali je dovoljna za osnovnu upotrebu bez računara.

Na kvalitet slike nemamo primedbi, kristalno je čista i jasna u adekvatnim uslovima (čitaj: u zamračenim prostorijama). Tome najviše doprinosi minijaturna LED lampa skromnih mogućnosti. Završna obrada je na vrlo visokom nivou i projektor ostavlja utisak veoma kvalitetnog uređaja. Na domaćem tržištu košta oko 700 evra i u klasi minijaturnih projektora nudi najbolji odnos cene i performansi od svih modela koje smo do sada testirali.

Vladimir TRAJKOVIĆ

 
AMD A8-7650K i Asus A68HM Plus
Sapphire Vapor-X R9 290X 8 GB
ASRock Fatal1ty 990FX Killer
Gigabyte Z97X-UD3H-BK Black Edition
Acer Predator XG270HU i AMD FreeSync
Samsung Portable SSD T1
BenQ VW2430
QNAP TurboNAS TS-231
Corsair Graphite 380T i Carbide Air 240
Canon Ixus 165/170
Nikon D750
HP Elite x2 1011 G1
LG PW700
Šta mislite o ovom tekstu?
Lenovo IdeaPad Z50-75
HTC RE

Osnovno:
DLP 0,45 inča, 4:3, 1280 x 800 px, 700 lumena, kontrast 100000:1, vek lampe 30.000 radnih sati, potrošnja 65 W, ugrađeni stereo zvučnici snage 2 x 1 W
Veličina projektovane slike:
25–100 inča (~65-250 cm)
Dimenzije i težina:
17,2 x 11,7 x 4 cm; 580 g
Audio/video ulazi:
kompozitni, komponentni, VGA, HDMI, 3,5 mm audio out
Podržani formati fajlova:
video: AVI (XViD, DiVX), audio: MP3, WAV; foto: JPG, BMP; dokumenti: svi formati MS Office paketa
Ostalo:
USB port, manuelna kontrole za fokus, automatska keystone kontrola, Bluetooth audio streaming, podrška za Wi-Fi streaming (Intel WiDi), daljinski upravljač i torbica za nošenje
Proizvođač:
LG
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera