TEST RUN<>
052015<><>

Office Image Extraction Wizard 4.1

Automatizovano „čupanje” slika iz dokumenata

Slike koje se nalaze u okviru Office dokumenata (Worda, recimo), nije preterano teško ekstrahovati. Ipak, za ovu akciju potrebno je imati određeno znanje, mada čak ni njegov nedostatak nije toliki problem. „Caka” je u broju radnji koje je potrebno obaviti, a potom i njihovom ponavljanju ne bi li se iz dokumenta povadilo sve ono što vas zanima.

Mnogo jednostavnije bilo bi vađenje svih zatečenih slika istovremeno i njihovo naknadno sortiranje/brisanje iz jednog od brojnih grafičkih viewera ili programa za obradu slika. Upravo je pomenuti segment u žiži interesovanja programa Office Image Extraction Wizard, koji je tek odnedavno postao besplatan i samim tim dostupan široj korisničkoj javnosti.

Korišćenje je pojednostavljeno do krajnjih granica, pa korisnik samo treba da uputi program na željeni dokument i odabere direktorijum u kojem će se smestiti materijal. Po pritiskanju dugmeta Start, naročiti algoritam za ekstrahovanje grafičkih elemenata preuzima stvar u svoje ruke i posle samo nekoliko sekundi sve slike naći će se na odredištu. Office Image Extraction Wizard ni na koji način ne utiče na izlazni kvalitet, ne vrši skaliranje, promenu veličine i ne primenjuje ama baš nikakve obradne funkcije nad slikama, već ih snima isključivo u originalnom formatu – onako kako se nalaze embedovane u okviru samog dokumenta. Ovde treba posebno podvući da se štikliranjem opcije Batch Mode dobija mogućnost grupnog procesiranja fajlova. U tom slučaju, slike mogu da se snime na jednom mestu ili segmentirano, s tim da će svaki novoformirani direktorijum nositi ime obrađenog dokumenta.

Program donosi neverovatno široku podršku za različite tipove dokumenata – njih preko 40! Recimo, podržano je čak 7 različitih verzija paketa Microsoft Office, od verzije 97, pa sve do verzije 2012. Prepoznaju se i produkti OpenOfficea, LibreOfficea i StarOfficea, potom dokumenti načinjeni u NeoOfficeu, Appleovom iWorksu i tako dalje. Na meniju je i obrada EPUB, SWF, XPS, CHM i CBZ datoteka, pa čak je moguće „provlačiti” i AutoCAD kreacije koje su zabeležene u formatu DWFX. Malo razočarenje je nedostatak podrške za široko rasprostranjeni PDF za koji autori kažu da koristi prilično komplikovanu strukturu i da je to razlog zašto je on izostao. Ipak, i za ovu situaciju postoji rešenje u obliku programa PDF Image Extraction Wizard, ali se njegovo korišćenje plaća paprenih 15 dolara (25 dolara ukoliko se odlučite za verziju Pro).

Ako često imate potrebu za prebiranjem po različitim tipovima dokumenata i iz njih vadite slike, Office Image Extraction Wizard je alat koji će postupak pojednostaviti i skratiti do krajnjih granica. Ipak, program nije svemoćan i ponekad ume da „štucne” i neke slike pogrešno prepozna, pa čak ih i potpuno izostavi iz procesa „čupanja”. Drugi fail je namerno izostavljanje podrške za procesiranje PDF-ova, koji danas predstavljaju primarni format za cirkulaciju tekstualno-grafičkih dokumenata.

Vladimir PISODOROV

 
Droid4X 0.7.5 Beta
Krita Desktop 2.9.2
Disk Drill
Kaspersky Software Updater beta
PCFerret 2.2.2
Zoner Photo Studio 17
Magic Desktop 8.4
FotoSketcher 3
Konvertor FM 5.03.1
Photo Date Stamper
Office Image Extraction Wizard 4.1
Šta mislite o ovom tekstu?
OW Shredder 6.22
Tablacus Explorer 15.4.12
Super Simple Highlighter 3.1
ManicTime 3.1.21
SunsetScreen 1.18
Colorblinding 1.1
Tab Data 0.5.2
Asman Info Desktop 2.1
Little Painter 2.0
Magic Actions for YouTube 6.8

Potrebno:
Windows
Veličina:
1,4 MB, 4,7 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .rlvision .com /officewiz
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera