TEST PLAY<>
062015<><>

Assassin’s Creed Chronicles: China

Nakon temeljne i detaljne inspekcije, nadležni u Ubisoftu su zaključili da se vimena zlatne krave zvane Assassin’s Creed još uvek dobro drže, i da se dalja mužnja može nesmetano nastaviti. Chronicles je novi spin off serijal koji će činiti tri igre manjih gabarita i apetita u odnosu na stariju braću, a koje bi trebalo da održe hajp dovoljno naduvanim do nekog sledećeg, „većeg” nastavka (i ultimativnog cilja Ubisofta da se Assassin’s Creed igre izdaju, izgleda, bar na mesečnom nivou). Kineske avanture atentatorske kaste su pred nama, dok će druge dve (smeštene u Indiju sredinom XIX veka za vreme vladavine Siktskog carstva, odnosno u postrevolucionarnu boljševičku Rusiju) ugledati svetlost dana takođe tokom ove godine.

Prva igra u novom, spin off serijalu od tri manja naslova koji bi trebalo da održe hajp do sledećeg „većeg” nastavka.

Glavni protagonista Kineskih hronika je atentatorka Šao Jun, poznata pažljivijim fanovima serijala koji nisu propuštali raznorazne inpute, reference, objašnjenja i spominjanja sporednih likova u masi fajlova razbacanih po Abstergo serverima u prethodnim igrama. Avanture ubojite Kineskinje, koja je dobar deo svog asasinskog zanata ispekla pod budnim tutorskim okom samog Ecija Auditorea, odvijaju se tokom poslednjih dana dinastije Ming, na nekoliko reprezentativnih lokacija Kine iz tog perioda (lučki kompleks Makau, trgovački grad Nan-an, Zabranjeni Grad, Kineski Zid i drugo). Ponovo se sve vrti oko nadigravanja sa templarskim redom, ovaj put njihovim kineskim ogrankom, tokom potrage za artefaktima Prve civilizacije, ali u znatno manjoj, svedenijoj i ličnijoj formi za razlogu od „punih” igara.

Prvo što upada u oči prilikom susreta sa igrom je izmenjen gameplay, koji je od slobodnog istraživanja i kretanja po lokacijama prebačen u linearniju, 2,5D formu. Nalik famoznom instant hitu Mark of the Ninja od pre par godina, akcenat Chine je takođe na maksimalnom stealth pristupu i aktivnom izbegavanju/tihom neutralisanju mnogobrojnih stražara i protivnika, uz sijaset džidža-bidža da vam u tome pomognu (petardice i zviždanje za odvlačenje pažnje, šok-bombe i nož za bacanje sa konopcem i slično). Jednom kada kripovanje padne u vodu, a ne učitava vam se poslednji checkpoint radi flawless prelaska nivoa bez uzbunjivanja neprijatelja, tu je i čitava lepeza ofanzivno-defanzivnih poteza koji funkcionišu iznenađujuće dobro, s obzirom na dvodimenzionalnu ravan odvijanja igre (to jest, ukoliko se zanemare nepotrebno zakomplikovano kontrolisanje lika u tim situacijama).

Dobrodošao i osvežavajući element igre je i povremeni prelazak ka delovima nivoa koji se nalaze na ravnima različite dubine, kao i pentranje po delovima nivoa koji su takođe izmešteni u odnosu na „glavnu” trasu (fasade zgrada, razne platforme, zidovi i slično). Igru krasi jednostavna i funkcionalna grafika specifičnog vizuelnog stila (sa akvarelnim nijansama i razlivanjima boja), ali to i nije toliko primetno koliko je verovatno trebalo da bude.

Aleksandar DINIĆ

 
The Witcher 3: Wild Hunt
Kerbal Space Program
Broken Age: Act 2
Convoy
Galactic Civilizations III
Project CARS
Guns, Gore & Cannoli
Perils of Man
Verdun
Crypt of the NecroDancer
Order of Battle: Pacific
Wolfenstein: The Old Blood
Solarix
Blue Estate
Invisible, Inc.
Sky Force Anniversary
Dex
Assassin’s Creed Chronicles: China
Šta mislite o ovom tekstu?
Pneuma: Breath of Life

Platforma:
PC, PS3, Xbox 360
Potrebno:
Core 2 Duo E8200 2.66 GHz/AMD Athlon II X2 240, 2 GB RAM, Nvidia GeForce GTS 450/ATI Radeon HD 5770
Poželjno:
Intel Core i3-2105 3.1 GHz/AMD Phenom II X4 955, 4 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 470/ATI Radeon HD 5870
Veličina:
1 DVD
Adresa:
goo .gl /4mrf9Q

77
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera