PHONE ZONE<>
062015<><>

Plunder Pirates

Mnogo je pretendenata na tron na kojem stoluje Clash of Clans, mnogi studiji se nadaju da će baš njihov klon Sudara klanova biti sledeća velika stvar na polju freemium base building strategijica, ali da li grom stvarno može da udari dvaput u isto mesto? U poređenju s nekoliko desetina miliona instalacija Clash of Clans na Android platformi, Boom Beach, slična (i bolja) igra iste kompanije (Supercell) privukla je znatno manju publiku. Statistike za The Horus Heresy i druge naslove bez in-game reklame u Clansima su daleko poraznije i svode se na nivo statističke greške.

Kao i u većini mobilnih žanrova, finski Rovio i u ovome ima svog takmičarskog konja, to jest gusara. Plunder Pirates je idejno konzervativna, ali produkciono raskošna freemium strategija koja nudi sve što očekujete od visokoprofilne igre ovog tipa, uz simpatičan sloj karipsko-piratske karikirane mitologije. Gradnja objekata u bazi, nadogradnja koja traje sve duže i duže, skupljanje resursa, borba s drugim igračima i pljačkanje njihovih baza, kristali koji skraćuju sve dugotrajne operacije... Skidanje fog of wara s mape izvedeno je na vrlo simpatičan način: slanjem broda u ekspediciju u neistražene sektore, tokom koje može da naleti na druge (NPC) pirate, trgovačke brodove, krakena, megalodona i druga morska čudovišta. Bitke s drugim igračima više podsećaju na Star Wars: Commander, a manje na The Horus Heresy u smislu da trupama ne možete komandovati ni posredno ni neposredno, već objekte u bazi protivnika napadaju u skladu s predefinisanom klasnom ulogom – teški brutesi se odmah okome na odbrambene građevine, lopovi na rudnike zlata itd. Vaši gusari su potrošna roba (regrutujete ih nakon svakog napada ili ekspedicije), ali čak i porazom u napadu na bazu protivnika zadržavate plen koji ste osvojili, što su faktori koji se uspešno kompenzuju.

Plunder Pirates mi se svideo iz jednog bitnog razloga – opcije „revenge” na log ekranu defanzivnih bitaka. Kad vas neko pohara, bez obzira na to da li je uspeo da vam uništi centralnu zgradu ili ne (Pirate Hall), odmah ćete dobiti priliku za osvetnički prepad na njegovu bazu. Za ovakve igre, koje bez izuzetka „randomizuju” protivnike i NIKAD ne dozvoljavaju neposrednu osvetu, ovo je veliko kao kuća. Ko se poslednji smeje, najslađe se smeje, što zna svako ko je igrao WoW, bio gankovan, a onda kontragankovao gankera. Plunder Pirates omogućava identičan feeling, samo u drugom pakovanju, i zato ga nisam aninstalirao posle nekoliko dana.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Sky Punks
Big Hero 6 Bot Fight
Must Deliver
The Paris Dossier
Plunder Pirates
Šta mislite o ovom tekstu?
Magic Rush: Heroes
Sporos
Alien Creeps
Tiltagon
Swipe Basketball 2

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
111 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .plunderpirates .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera