PHONE ZONE<>
062015<><>

Vivax SMART Point X45 Pro

Povoljan

Hrvatski brend Vivax je kod nas poznat po cenovno prihvatljivim proizvodima u gotovo svim segmentima potrošačke tehnike, počev od tostera pa do klima uređaja, a među IT korisnicima najpoznatiji je po svojim tablet računarima. Pored tableta, Vivax je pre godinu dana predstavio i liniju pametnih telefona, a ona je ove godine dobila i nadogradnju. Kao i prethodna generacija, X45 Pro je sa cenom od oko 125 evra pozicioniran negde između ekonomske i niže srednje klase uređaja, tj. upravo segment koji se kod nas najviše i prodaje. Uprkos tome što spada među jeftinije telefone, paket opreme koji prati ovaj uređaj je prilično bogat pa su pored uobičajenog punjača i slušalica tu i 2 zaštitne folije za ekran kao i zaštitna maska izrađena od čvrste providne plastike. Novčana vrednost ovih dodataka je relativno mala naspram upotrebne – svako ko je tražio masku za novi model manje poznatog proizvođača zna koliko ju je zapravo teško naći, a dok prođe vreme potrebno da se na tržištu pojavi, za njenu funkciju zadržavanja telefona u fizički besprekornom stanju obično „prođe voz”.

Dizajn uređaja je veoma jednostavan – oštre ivice i potpuno ravna leđa čine da ovaj Vivax ponajviše liči na nešto veći iPhone 4. Uprkos nešto većoj težini, debljina uređaja od 9 mm znatno popravlja utisak, a plastika od koje je izrađen, iako glatka, ne klizi iz ruku. Zadnja leđa se skidaju, a uz telefon se dobijaju dve rezervne maske (u crnoj i tamno sivoj boji). Baterija, za ovu klasu prosečnog kapaciteta od 1800 mAh, se može menjati, a tu je i podrška za rad sa 2 SIM kartice. Vivax se kod modela X45 Pro odlučio za ekran dijagonale 4,5” što smatramo zlatnom sredinom između upotrebne vrednosti ekrana i gabarita samog uređaja, a matrica je IPS tipa. Rezolucija je nešto nižih 854 x 480 piksela, ali uzevši u obzir pristojne vidljive uglove, jačinu osvetljenja kao i cenovnu klasu uređaja to mu se ne može zameriti. Iako se Vivax hvali četvorojezgarnim procesorom, u pitanju je već postarija Broadcom BCM 23350 ARM Cortex A7 varijanta radnog takta 1,2 GHz koja je nekih 10-20% slabija od (u ovom rangu) popularnih MediaTek rešenja iste kategorije. Performanse u radu su solidne, svakodnevni poslovi funkcionišu uz poneko zastajkivanje, ali generalno sasvim pristojno za manje zahtevne korisnike, pa čak i za igranje slabijih igara. Ono što više smeta je korisnički interfejs koji ima nekoliko grafički odbojnih rešenja, pogotovo vezanih za ikone za pozivanje u režimu rada sa 2 kartice i primenjenu šemu boja. Sveukupno gledano, Vivax SMART Point X45 Pro na papiru deluje prilično impresivno, međutim u praksi se ipak vidi da ima i mana koje su neizbežne kod uređaja ovog cenovnog razreda. Kako za isti novac nije moguće pazariti nijedan telefon zvučnijeg imena koje se može pohvaliti procesorom sa 4 jezgra i dual-SIM podrškom, na kupcu je dilema između upeglanog interfejsa konkurencije ili većih mogućnosti Vivaxa.

Mario PAVIĆEVIĆ

 
LG G4
Asus Fonepad 7 FE171CG
Vivax SMART Point X45 Pro
Šta mislite o ovom tekstu?
Samsung Galaxy Tab A Plus 9.7 SM-P550
Tesla tablet H785
Google Authenticator
Weight Tracker Assistant
Virtual Walkie Talkie Pro
Elevate – Brain Training
MyScript Calculator
Expensify
drupe
Perfect365
Dubsmash
My Heart
6 Seconds

Operativni sistem:
Android 4.4
Dimenzije:
136 x 66 x 9 mm / 138g
Ostalo:
Broadcom BCM 23350 čipset (quad core ARM Cortex A7 1,2 GHz CPU + VideoCore IV GPU), 1 GB RAM, 4 GB interne memorije, 4,5” IPS LCD (854 x 480, 16M), dual-SIM, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 3.0, A-GPS, FM radio, microUSB, 3,5-mm audio konektor, 8 Mpx AF primarna kamera, 2 Mpx prednja kamera, Li-jon baterija 1800 mAh
Proizvođač:
Vivax
Kontakt:
KimTec
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera