PHONE ZONE<>
062015<><>

Tesla tablet H785

Veća rezolucija

Tesla tableti su ove godine osveženi, a mi smo imali prilike da oprobamo novi H785 model, naslednik prošlogodišnjeg 785 modela. Prvi utisak je veoma dobar, kvalitetno kućište i zadnja leđa izrađena od aluminijuma odaju daleko bolji utisak od prošlogodišnje verzije. Naravno, odnos stranica 4:3 čini da uređaj deluje pomalo kabasto, ali dodatna površina koju ekran nudi i te kako nadomešćuje taj nedostatak. Novi Tesla tablet se može pohvaliti IPS displejom rezolucije 2048 x 1536 piksela. To na dijagonali od 7,85 inča daje veoma dobrih 326 ppi, što definitivno nije gustina na koju smo navikli na jeftinijim uređajima. Nažalost, iako je rezolucija visoka, a jačina pozadinskog osvetljenja solidna, reprodukcija boja nas nije oduševila – preovlađuju hladni tonovi te je celokupan prikaz u kombinaciji sa visokom rezolucijom previše sterilan za naš ukus. Hardver unutar uređaja takođe je doživeo velike izmene – i dalje se zasniva na Intel platformi, ali ovom prilikom na najnovijoj BayTrail generaciji u vidu Z3735F čipseta. U pitanju je 64-bitni procesor sa četiri jezgra radnog takta 1,8 GHz ispraćen sa 2 GB radne memorije, što je dovoljno da Tesla tablet pređe granicu od 30.000 poena u popularnoj benchmark aplikaciji AnTuTu . Kao i prethodna generacija, Tesla tablet radi na operativnom sistemu Android verzije 4.4. Iako će pojedincima zasmetati nepostojanje Lollipop ROM-a, KitKat na ovom uređaju radi savršeno tečno, a razlike su za većinu korisnika ionako minorne. Veliku zamerku možemo uputiti grafičkom čipu koji prosto nije na nivou mogućnosti procesora. Iako sedma generacija Intel HD grafike može da se pohvali sa brzinom od 646 MHz u burst modu, pokazala se preslabom za ekran ovako visoke rezolucije. Nezahtevne igre poput Angry Birdsa, naravno, rade kako treba, ali gotovo svaki zahtevniji 3D naslov kreće da štuca i ima osetne padove u broju prikazanih frejmova, te smo mišljenja da je uz ovakav ekran trebalo da ide ili brža grafika, ili je Tesla trebalo da odabere displej manje rezolucije koji na ovoj dijagonali ionako ne bi izgledao lošije, a bio bi daleko upotrebljiviji za igranje.

Naravno, igranje igara nije svima prioritet te se preko ove mane i može preći, ali naša najveća zamerka Tesla H785 tabletu je jako loša autonomija baterije koja ne pruža više od 3,5 sata mešovitog korišćenja. Cena novog H785 tablet računara je nešto preko 200 evra, što je priličan skok u odnosu na prethodnu godinu. Kvalitet izrade jeste osetno bolji, u svakodnevnom radu tablet jeste daleko brži i udobniji, ali izuzetno mali kapacitet baterije, loša reprodukcija boja i slabije igračke mogućnosti predstavljaju probleme koji će odbiti određeni procenat korisnika.

Mario PAVIĆEVIĆ

 
LG G4
Asus Fonepad 7 FE171CG
Vivax SMART Point X45 Pro
Samsung Galaxy Tab A Plus 9.7 SM-P550
Tesla tablet H785
Šta mislite o ovom tekstu?
Google Authenticator
Weight Tracker Assistant
Virtual Walkie Talkie Pro
Elevate – Brain Training
MyScript Calculator
Expensify
drupe
Perfect365
Dubsmash
My Heart
6 Seconds

Operativni sistem:
Android 4.4.4
Dimenzije:
203 x 137 x 8,3 mm / 384 g
Ostalo:
Intel BayTrail Z3735f (Quad-core 64bit 1,8 GHz CPU + Intel HD Graphic GPU), 7,85” IPS LCD (2048 x 1536, 326 ppi), 2 GB RAM, 16 GB interne memorije, MicroSD, Dual-band Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, A-GPS, Bluetooth 4.0, 3,5 mm audio, 5 Mpx zadnja kamera, 2 Mpx prednja kamera, Li-ion 4300 mAh baterija
Proizvođač:
Tesla
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera