TEST RUN<>
062015<><>

Ultra Adware Killer 1.7.2.0

Uklanjanje neželjenih komponenti iz Windowsa

Koliko god pazili šta radimo, adware komponente uvek uspevaju da nađu put do našeg računara. Trenutak nepažnje prilikom instalacije nekog programa daje dovoljno prostora adware dodacima da se nesmetano ugnezde unutar OS-a. Ovo još možemo da smatramo i koliko-toliko poštenim načinom njihovog dodavanja na računar, jer se prilikom instalacije programa obično negde od korisnika zahteva da potvrdi i instalaciju adware komponente (sami smo krivi što ne čitamo obaveštenja tokom procesa instalacije). Veći problem je ako takvo obaveštenje ne postoji i ukoliko se neželjena i potencijalno opasna komponenta instalira potpuno skrivena od pogleda. Kako god, rezultat je isti – negde duboko u sistemu smestiće se neka adware komponenta koja će tiho i bez znanja vlasnika računara početi da obavlja posao za koji je namenjena.

Ultra Adware Killer je deo Ultra Virus Killer paketa (UVK), ali očigledno može da se koristi i samostalno. U pitanju je portabilna aplikacija koju je moguće pokrenuti i sa USB diska, a zadatak joj je da pronalazi i uklanja adware i sve ostale neželjene programe koji su se instalirali na računar. Korisnu opciju predstavlja skeniranje kompletnog sistema i svih korisnika koji imaju naloge na računaru. Među neželjenim komponentama koje prepoznaje i pronalazi su toolbarovi, dodaci, plug-inovi, neželjene mašine za pretraživanje koje se gnezde u browserima, „nametnute” naslovne stranice, kao i potencijalno neželjeni programi. Takođe, program obezbeđuje i resetovanje podešavanja na podrazumevane vrednosti u Chromeu i Firefoxu. Sve to se obavlja na samo jednom ekranu, koji doduše ima nekoliko tabova.

Proces skeniranja je veoma brz i lista pronađenih neželjenih komponenti pojaviće se već za nekoliko sekundi. Pre nego što se donese konačna odluka šta zaista ne želite na svom računaru, program dozvoljava da se izvrši još jedna, poslednja provera i da se, eventualno, isključe komponente koje iz nekog razloga želite da sačuvate na računaru. Konačno, pre samog čina brisanja neželjenih komponenata, program će u cilju dodatne sigurnosti napraviti restore point, koji može da se iskoristi ukoliko se kasnije primete neki problemi u radu sistema.

Branislav BUBANJA

 
LaunchBox 4.8
EuroSinging 4.2
Poster Designer 2.02
Fold Defy 1.01
Telepad 1.0.1
Ultra Adware Killer 1.7.2.0
Šta mislite o ovom tekstu?
ImageUSB 1.2
InPixio Photo Editor
Mem Reduct 3.0.436
Image Uploader 1.3.1
Sunshine 4.3
MediaCoder 0.8.34
Ace Stream Media 3.0.12
Xinorbis 6.2.3
Bulk Crap Uninstaller 2.5
Vampix 1.4.1.11
Gmail Gifline 1.1
PopTrayU 5.0.15
AlomWare Reset 2.01
Prevent Tab Overflow 7.1
ScrapBook 1.5.13
Stereogram Workshop 1.3.6
StrokesPlus 2.8.3.3
LinkChecker Light 0.6

Potrebno:
Windows
Veličina:
1,08 MB, 1,08 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .carifred .com /ultra _adware _killer
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera