TEST RUN<>
062015<><>

InPixio Photo Editor

Mnogo jednostavniji od Photoshopa

Za instant generaciju – instant program za obradu slika! Ukoliko spadate u red onih koji nemaju želje, vremena, a ni novca da se hvataju u koštac sa profesionalnim programima iz klase (ne mora to biti dragoceni Photoshop), onda se i vi kvalifikujete u grupu onih kojima je InPixio Photo Editor namenjen. U pitanju je još jedan alat koji kao da je upravo sišao sa Android proizvodne trake i nudi soluciju ulepšavanja prikaza preko samo nekoliko klikova mišem. Ipak, InPixio nudi i par stvarčica koje do sada nismo imali prilike da vidimo u ovako svedenim rešenjima, pa nam se učinio zanimljivim.

Upravljački interfejs koristi full screen radni režim i ne možemo se oteti utisku da je namenjen korišćenju na uređajima koji imaju ekrane osetljive na dodir. Slika na kojoj radite smešta se u središnji (najveći) deo ekrana, dok je većina opcija locirana uz desnu ivicu ekrana. Ovde se zapravo nalazi većina goodiesa koje InPixio nudi, a izdvaja se Effects sekcija koja funkcioniše po principu „klikni i vidi da li ti se sviđa rezultat”. Na raspolaganju je svega pet grupa: Artistic, Black & White, Color, Monochromatic i Vintage, sa ukupno 20 unikatnih filtera. Kao što rekosmo, da bi se filter dodao na radnu površinu, dovoljno je da kliknete na željeni i promena će automatski biti vidljiva u preview prikazu. Slika može da se zumira, pomera, brzo prebaci na 1:1 veličinu prikaza, a na raspolaganju je i famozni before/after stil prikaza koji ekran po vertikali ili horizontali deli na dve jednake celine i prikazuje sliku pre i posle implementiranja odabranog filtera. Nažalost, efekti ne mogu da se kombinuju (odabir narednog poništava prethodni), a mnoge će razočarati što nije moguće podešavati ni njihov „intezitet”. Koriste se isključivo u zatečenom obliku i, iako daju više nego prijemčive rezultate, zamerka ostaje.

Sledeća sekcija – Crop, namenjena je isecanju delova sa originalne slike. Korisnik ucrtavanjem pravougaonika sam može da odredi sekciju koju želi da sačuva, a na raspolaganju je i sedam šablona različitih formata (1/1, 3/2, 4/3, 5/4...) za slučajeve kada želite da kropovanje obavite automatski i po određenom standardu. Dozvoljeno je i ručno definisanje takozvanog crop ratioa, a iznenadila nas je mogućnost slobodoručnog rotiranja slike pre implementiranja akcije isecanja.

Korisnici koji u sebi nose avanturistički duh i povremeno požele da odstupe od šablona i nad slikama obave ručne izmene, to mogu da urade iz sekcije Adjustments. Putem deset naročitih klizača menja se temperatura boja, intezitet osvetljenosti, kontrast, zasićenost bojama i tako dalje. Efekat se primenjuje isključivo na celoj radnoj površini. Poslednja mogućnost odnosi se na „lepljenje” okvira na slike. Na raspolaganju je 20 različitih modela podeljenih u tri oblasti. Okvire je moguće skalirati preko namenskog klizača tako da se lako mogu prilagoditi slikama različite veličine.

InPixio Photo Editor je jednostavan program da jednostavniji ne može biti. U želji da korisnicima što više olakšaju upotrebu autori su malo preterali, pa je nedostatak manevarskog prostora više nego očigledan. Ruku na srce, program radi ono za šta je namenjen vrhunski i na izlazu daje zaista dobre rezultate, pa ako vam ne smeta nedostatak slobode možete razmisliti o njegovom preuzimanju i instaliranju. Za kraj ćemo samo još napomenuti da InPixio na ulazu prepoznaje svega 12 najčešće korišćenih grafičkih formata zapisa, a da gotove kreacije snima u JPG ili TIF komplementima.

Vladimir PISODOROV

 
LaunchBox 4.8
EuroSinging 4.2
Poster Designer 2.02
Fold Defy 1.01
Telepad 1.0.1
Ultra Adware Killer 1.7.2.0
ImageUSB 1.2
InPixio Photo Editor
Šta mislite o ovom tekstu?
Mem Reduct 3.0.436
Image Uploader 1.3.1
Sunshine 4.3
MediaCoder 0.8.34
Ace Stream Media 3.0.12
Xinorbis 6.2.3
Bulk Crap Uninstaller 2.5
Vampix 1.4.1.11
Gmail Gifline 1.1
PopTrayU 5.0.15
AlomWare Reset 2.01
Prevent Tab Overflow 7.1
ScrapBook 1.5.13
Stereogram Workshop 1.3.6
StrokesPlus 2.8.3.3
LinkChecker Light 0.6

Potrebno:
Windows
Veličina:
1,5 MB, 58,6 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .inpixio .com /photo -software /free -Photo -editor
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera