TEST RUN<>
082015<><>

CloneApp 1.05

Bekapovanje podešavanja

Kada dođe vreme da se reinstalira Windows, svaki korisnik počinje da oseća blage palpitacije, dlanovi se znoje, disanje se ubrzava... Sve zbog saznanja da je potrebno proći gladijatorsku rutinu vraćanja svega ranije korišćenog na svoje mesto. Sâm operativni sistem nije neki problem podići na noge, ali onda dolazi rovovska borba sa drajverima i programima. Da biste sve to izbegli možete da koristite programe za kloniranje, koji prave „sliku” operativnog sistema i tako skraćuju vreme potrebno za instalaciju „od nule”.

CloneApp spada u grupu pomenutih programa, s tim da je njegova namena nešto usmerenija. Naime, ovaj program ne bavi se „prepisivanjem” kompletnog sadržaja sistema, već gađa isključivo aplikacije. Ako ste za trenutak pomislili da je u pitanju alat koji vrši klasično bekapovanje detektovanog sadržaja, prevarili ste se – CloneApp ima mnogo usmerenije delovanje. Naime, kako bi se izbegle priče o mogućim zloupotrebama programa u nedozvoljene svrhe (kršenje autorskih prava), autor je odlučio da zauzme krajnje neobičan kurs. Bekapuju se isključivo podešavanja pojedinačnih aplikacija, odnosno konfiguracioni fajlovi. Možda deluje kao razočarenje, ali razmislite malo koliko vremena treba provesti da se svaki od instaliranih programa postavi u operativno stanje. Nije ga dovoljno samo reinstalirati, već je potrebno podesiti sijaset parametara kako bi se stvari dovele u oblik koji odgovara konkretnim potrebama. Uz pomoć CloneAppa to se obavlja, maltene, jednim klikom, a olakšavajući faktor je to što je program portabilan pa ga možete pokrenuti i sa USB stika.

U celoj priči postoji i „kvaka”. CloneApp može da obavi bekapovanje isključivo podržanih aplikacija, dok se dodatne na listu ubacuju preko naročitih plug-inova. Trenutno je na raspolaganju podrška za 175 aplikacija i moramo reći da je autor obavio dobar posao načinivši izbor onih najkorišćenijih. Treba reći da CloneApp ne vrši bekapovanje samo third party ostvarenja, već je u prilici i da sačuva podešavanja samog operativnog sistema. Tako se može procesirati kompletan sadržaj Save Games foldera, podaci iz registry baze vezani za Start meni, podešavanje Windows Media Playera i tako dalje. Za svaku podržanu aplikaciju korisnik može da dobije informaciju šta se od podataka bekapuje, kao i da odabere poseban direktorijum za skladištenje podataka. Naravno, podaci mogu da se bekapuju pojedinačno ili „na gomili”, a tu je i rutina koja će izvršiti automatsku detekciju prisustva podržanih programa i označiti ih na radnoj listi.

Bilo bi kudikamo korisnije da CloneApp podržava bekapovanje kompletnih aplikacija, ali razumemo zašto se autor odlučio na ovakav pristup. On je, doduše, ostavio mogućnost ručnog odabira datoteka, foldera, komandi i ključeva iz registry baze koji će se bekapovati, ali to zahteva određeno predznanje i nije namenjeno prosečnim korisnicima. Dok se budete držali utabanih staza, mogućnost da nešto „zeznete” je, gotovo, ravna nuli.

Vladimir PISODOROV

 
Windows 10 TH1 Enterprise 10240
Icecream Ebook Reader 1.67
Empty Folder Finder 1.3.1
Yet Another Cleaner 6.6
Eagle Mode 0.89
Apowersoft Phone Manager 2.4.6
puush
VDownloader 4.1
CloneApp 1.05
Šta mislite o ovom tekstu?
ExeWatch 1.34
Kickass Undelete 1.5.2
PolyBrowser 2.0
Impressive 0.11
PDF To DjVu GUI 2.5
Imagina 1.9
WordPress Zero Spam 2
Desktop Movie 2.5.1
4K Downloader 4.0.9
Firefox Showcase 0.9.5
Font Finder 1.1.1.1
LoneColor 3.0
PinMe! 0.8a
Fatkun Batch Download Image 2.5

Potrebno:
Windows
Veličina:
339 KB, 870 KB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .mirinsoft .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera