TEST PLAY<>
102015<><>

Nom Nom Galaxy

Igra Nom Nom Galaxy najbliže se može opisati kao hibrid platformera i strategije i vodi vas u budućnost, u alternativni univerzum gde je omiljeno jelo – supa. Od više korporacija koje se bave proizvodnjom supe vremenom se izdvojila MegaSoup Inc., zadobivši poverenje potrošača. Dominantan položaj učinio je svoje i ova kompanija je zaspala na lovorikama. Konzumenti zahtevaju nešto novo i pojavljuje se firma pod imenom SoupCo koja će im to dati. Vaš zadatak je da putujete kroz svemir u potrazi za novim ukusima koji će omogućiti da SoupCo preuzme lidersku poziciju na tržištu, a tu je i mogućnost napredovanja u karijeri kao lični motiv za mladog čorbadžiju.

Igra koju je najbolje uzimati u malim dozama, ne više od dve, tri mape uzastopno.

Posle kraćeg uvoda i odabira imena sledi tutorial mapa gde ćete dobiti osnovne (čitaj: oskudne) informacije o funkcionisanju Nom Nom Galaxyja. Već u narednoj stazi vam se lako može desiti da ne znate odakle da počnete. Srećom, jedno probno odigravanje te prve „takmičarske” mape je dovoljno da vas pripremi za nastavak igre. Poseta svakoj od planeta svodi se na takmičenje sa AI-em u osvajanju lokalnog tržišta. Pobednik je onaj ko nad njim ostvari potpunu kontrolu i zadrži je do kraja dana. Ovo nadmetanje se vrši tako što strane sakupljaju sastojke, kombinuju ih u bazi i šalju na tržište. Svaka pošiljka povećava udeo u kontroli za 1-10 odsto ili smanjuje za 3 odsto, zavisno od reakcije potrošača na tu konkretnu mešavinu. Vesti koje u toku partije povremeno dobijate govore vam na šta da se fokusirate ili šta da izbegavate. Raznovrsnost u pogledu recepata važna je i zbog toga što se za otključavanje nekih planeta zahteva određen broj otkrivenih recepata. Sastojke sakupljate udaranjem biljaka, životinja i minerala ili upotrebom kružne testere, kojom ujedno i krčite teren (što neodoljivo podseća na korišćenje letlampe u Wormsu). Igra na izvestan način afirmiše ideju održivog razvoja. Nakon što ih uberete, neke sastojke možete posaditi bliže bazi čime ubrzavate proizvodni proces. A ako samo besomučno eksploatišete resurse bez da ih ponovo sadite, možete doći u situaciju da morate sve dalje i dalje da idete da biste došli do novih sastojaka. Tada i pronalaženje vazdušnih džepova dobija na značaju, pošto ne možete preživeti bez kiseonika. Baza se gradi sklapanjem različitih modula pa možete da je prilagodite konfiguraciji terena i svojim zamislima. Za obavljanje prostijih zadataka možete nabaviti robote. Dve su valute kojima vršite plaćanje ovih poboljšanja: materija i zlato, a dobijate ih kopanjem kroz posebno označen teren, prodajom pošiljki i uništavanjem protivničkih robota koji periodično napadaju vašu bazu.

Nom Nom Galaxy je najbolje uzimati u malim dozama, ne više od dve, tri mape uzastopno. Poštujte njegovu casual prirodu i izvući ćete iz njega maksimum.

Aleksandar RADOVANOVIĆ

 
Mad Max
SOMA
Stasis
Pro Evolution Soccer 2016
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
The Taken King
Lovers in a Dangerous Spacetime
Act of Aggression
Satellite Reign
Warhammer 40,000: Regicide
Skyshine’s BEDLAM
World of Warships
Renowned Explorers: International Society
Big Pharma
Armello
Nom Nom Galaxy
Šta mislite o ovom tekstu?
Let the Cat In
Dishonored: Definitive Edition
Until Dawn
Disney Infinity 3.0: Star Wars – Twilight of the Republic playset

Platforma:
PC, PlayStation 4
Potrebno:
Intel Core2 Quad, 4 GB RAM, Geforce 9800 GT, DirectX 10
Poželjno:
Intel Core i7, 6 GB RAM, Geforce GTX 570, DirectX 10
Veličina:
650 MB
Adresa:
nomnomgalaxy .com

72
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera