TEST PLAY<>
102015<><>

Dishonored: Definitive Edition

Za samo četrdeset „zelenih novčanica” humanitarna organizacija Bethesda (i njihov satelit Arkane Studios) svim vlasnicima konzola PlayStation 4 i Xbox One nudi mogućnost uplovljavanja u vrli svet igre Dishonored. Pa dobro ljudi, da li ste vi sišli sa uma? Za naslov koji je nedavno napunio treći rođendan tražiti toliko novca, samo da bi se „zavrteo” na novoj konzoli, stvarno je bezobrazno. Naravno da Bethesda nije „izmislila” ovaj sistem namicanja love – koriste ga gotovo sve kompanije koje „na brzaka” žele da dođu do keša i pritom ne mrdnu prstom. Za ovu praksu se mora naći protivotrov...

Definitive Edition definitivno nije onakva HD verzija za igranje na najnovijoj generaciji konzola kakvu slavni Dishonored zaslužuje.

Razlozi za izdavanje Definitive Editiona su više nego jasni. Prvi je iscediti još koji dolar od vlasnika next-gen sistema koji nisu imali prilike da igraju original 2012. godine, a drugi je zagolicati maštu kupaca i promovisati nastavak koji je već najavljen i trebalo bi da se na rafovima prodavnica pojavi u toku iduće godine. Međutim, u Bethesdi su napravili nekoliko grešaka u koracima koje ih mogu koštati poverenja igrača.

Osim što je igra bezobrazno skupa (gotovo kao svež AAA naslov), autori nisu učinili gotovo ništa čime bi opravdali traženu svotu. Verovali ili ne, Definitive Edition je sadržajno identičan originalu i avantura tihog ubice, Corvoa ista je kao i te, daleke, 2012. godine. Ruku na srce, igra dolazi sa sva tri objavljena DLC-a, ali koga briga za to? Umesto toga, bolje je bilo da je pažnja posvećena tehničkim karakteristikama koje su ostale zaglavljene negde u last-gen svetu. Već od prvog ekrana vidi se da je zub vremena opasno izgrickao Dishonored koji vizuelno ne može da se poredi ni sa prosečnim naslovima. Sve što su autori na ovom polju uradili je dizanje rezolucije na Full HD komplement. Da je ceo postupak propraćen utegnutim teksturama, svetlosnim i specijalnim efektima ne bismo imali puno toga da zamerimo, ali nije. Zbog toga, Definitive Edition u velikoj meri smeta očima i ma koliki da ste ljubitelj originala moraćete da priznate da je scenografija prilično mršava. Dodatno, prstom se nije mrdnulo ni kada je framerate u pitanju, pa se tako odmotavanje akcije ne prati u željenih 60 sličica u sekundi, već na duplo manjoj frekvenciji. Retke novine koje smo primetili tiču se (povremenog) korišćenja zvučnika ugrađenog na upravljaču, odnosno tastera na touch padu. Čak je i to stidljivo, umesto da je preslušavanje audiografova i nekih dijaloga u potpunosti prebačeno na zvučnik. Pusta želja.

Rečenim smo zaokružili priču o Definitive Editionu i nije nam drago zbog toga. Dishonored je nedvosmisleno zaslužio svoje next-gen izdanje, ali ne u ovakvom obliku. Igračima koji su imali prilike da odigraju original Definitive Edition neće leći onako kako su to autori očekivali, jer sem DLC-ova ne nudi ama baš ništa zbog čega bi posegnuli za novčanikom. S druge strane, igra se u Full HD okruženju mogla (i može) igrati na sasvim prosečnom PC-u još u momentu kada je inicijalno ugledala svetlost dana.

Vladimir PISODOROV

 
Mad Max
SOMA
Stasis
Pro Evolution Soccer 2016
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
The Taken King
Lovers in a Dangerous Spacetime
Act of Aggression
Satellite Reign
Warhammer 40,000: Regicide
Skyshine’s BEDLAM
World of Warships
Renowned Explorers: International Society
Big Pharma
Armello
Nom Nom Galaxy
Let the Cat In
Dishonored: Definitive Edition
Šta mislite o ovom tekstu?
Until Dawn
Disney Infinity 3.0: Star Wars – Twilight of the Republic playset

Platforma:
PlayStation 4, Xbox One
Veličina:
30,1 GB
Adresa:
www .dishonored .com
Kontakt:
ComputerLand

77
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera