TEST DRIVE<>
102015<><>

SBS Studio Mix DJ

Italijanski stil

Italijanski SBS je kompanija koja u svom asortimanu ima pregršt dodataka, zezalica i gedžeta koji čine korišćenje vaših mobilnih uređaja udobnijim iskustvom. Glavni adut proizvoda iz SBS-ove kuhinje je, na pakovanju s ponosom istaknut – italijanski dizajn. Ruku na srce, čini nam se da je ovo upotrebljeno čisto u marketinške svrhe, budući da se dizajn uređaja koji smo mi imali na testu ne razlikuje preterano od proseka na tržištu.

No, bilo kako bilo, slušalice koje su nam pale šaka nikako ne bismo mogli da okarakterišemo kao neprijatne za oko. U pitanju je minimalistički pristup headsetu sa on-ear slušalicama. Izgledom dominira crna boja sa metalik detaljima i metalnim nosačima koji omogućavaju fino podešavanje pozicije slušalica. „Spoljašnja” strana samih slušalica izrađena je od crne mat plastike, koja, ako ćemo iskreno, dodaje smooth izgledu, koji će obradovati mlađe kupce. Rajf je posve udoban i lagan, a „rupičasta” sunđerasta imitacija kože kojom je presvučen zaista čini da ne osećate ovaj headset na glavi. Udobni jastučići na slušalicama, nažalost, ne deluju kao da će preživeti prosečno „cimanje” koje je korisnik u stanju da im pruži na duže staze, ali hej – thumbs up za udobnost! Glavna noćna mora većine vlasnika slušalica uglavnom je kabl. Iako na prvi (i trideseti, prim. autora) pogled kabl deluje kao najslabija tačka ovih slušalica, tokom testiranja nije pravio problem. Na kablu se, takođe, nalazi mikrofon sa tasterom za javljanje i prekidanje veze na čiji rad nemamo većih zamerki.

Iako u svom nazivu imaju impozantne reči „studio”, „mix” i „DJ”, ove slušalice očito su namenjene prvenstveno mobilnim uređajima. Naime, zvuk koji dopire iz njih ne može se pohvaliti bogzna kakvim kvalitetom, ukoliko nije u pitanju mobilni telefon ili tablet sa plejerom u kome ekvilajzer radi svoj posao. Kao i na većini jeftinih modela (cena ovog se kreće oko trideset evropskih apoena), o punom opsegu nema ni govora. Niski tonovi, iako pojačani, zvuče malo izveštačeno, srednji su tu tek da ih bude, a čiste visoke tonove bez dobrog softverskog ekvilajzera (pitanje je koliko je i to dobro) nemojte ni da očekujete. Da ne bude zabune, na mobilnom telefonu sa plejerom u kome je ekvilajzer lepo podešen, ove slušalice svoj posao obavljaju sasvim solidno, ali su za sve druge primene prilično „mršave”. Zvuk koji bez dodatnog „prčkanja” po ekvilajzeru dobijate previše je mutan da bi se u njemu uživalo, a prevelika osetljivost membrana lako dovodi do distorzije (pogađajte, upravo kod niskih tonova).

Sve u svemu, ukoliko vam trebaju slušalice za mobilni telefon, a volite headset varijantu i ne želite da date više od tri „crvene”, možete razmotriti i ovaj model, ali nikako ne treba zanemariti i konkurenciju u tom cenovnom rangu.

Miloš CVETKOVIĆ

 
AMD Radeon R9 Nano
EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+
Antec GX 505 Window i LC Power Gaming 976B Dark Trooper
HP Pavilion 27 AiO
LG 27MU67
Asus N551ZU
Dell Inspiron 17-5758
Sony RX-100 IV (DSC-RX100M4)
SBS Studio Mix DJ
Šta mislite o ovom tekstu?
Logitech M535 Bluetooth Mouse i Anywhere Mouse MX 2
SBS Compact Selfie Stick with 3,5 mm Jack, Atob Selfie StickPro Foldable Bluetooth, SBS Lens Kit 3-in-1 Universal
HP ProLiant MicroServer Gen8 G1610T (TPS-W003)

Tip:
on-ear headset
Osnovno:
frekventni raspon 20-22.000 Hz, osetljivost 103 dB, impedansa 32 oma, maks. snaga 10 mW, 3,5 mm konektor
Ostalo:
mikrofon sa komandama za javljanje/prekidanje veze na kablu, kabl dužine 125 cm
Proizvođač:
SBS
Kontakt:
List Computers
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera