TEST RUN<>
102015<><>

PDF24 Creator 7.3.0

Nije 3D nego PDF štampač

Generalno, postoje tri metode za „pretvaranje” običnih dokumenata (i slika) u PDF datoteke. Stvar možete obaviti iz nekog specijalnog programa za ovu namenu, možete posegnuti i za naročitim online servisima, a posao može da se završi i korišćenjem virtuelnih štampača. Ova poslednja opcija prilično je zgodna u situacijama kada radite na nekom office dokumentu i zatreba vam njegova PDF verzija. Umesto da jurite za konvertorima ili se otisnete u bespuća interneta, dovoljno je da podrazumevani štampač u Print formi programa zamenite virtuelnim i stvar je rešena.

PDF24 Creator je upravo jedan od tih virtuelnih štampača koji dokumenta na licu mesta konvertuje u PDF i potom ih snima na hard-disk. Sve to obavlja se iz okruženja bilo kog programa koji ima pristup drajverima za štampač, pa njegova primena nije ograničena samo na Word, Excel i slične tipove dokumenata.

Podešavanjima programa pristupa se nakon pritiskanja dugmeta OK na Print formi. Videćete da ovde postoji izbor kvaliteta izlaznog materijala koji se šteluje preko četiri opisne vrednosti Low, Medium, Good i Best. Pored toga, korisnik može da odabere i opciju Custom, koja mu omogućava da izvrši definisanje radnih parametara po svom nahođenju. U ovom segmentu, PDF24 Creator pokazuje svu svoju moć. Dozvoljeno je odabrati tip primenjene kolorne palete, postaviti verziju kreiranog PDF dokumenta, odabrati rezoluciju, narediti programu kako da procesira uključene slike i tako dalje. Dokument može da se zaštiti šifrom, dozvoljeno je postavljati „vodene žigove”, korisniku na raspolaganju stoji i unošenje informacija o autoru dokumenta, tu je i izbor digitalnih papira... Zanimljivo je da se odavde može izvršiti učitavanje dodatnih dokumenata i obaviti njihovo spajanje u jedinstvenu celinu. Na raspolaganju je i preview funkcija koja fercera na temeljima ugrađenog PDF pregledača, kao i svojevrsni Composer koji na vizuelno prijemčiv način omogućava kreiranje PDF-ova od eksterno uskladištenih fajlova.

Ceo posao obavlja se brzo i jednostavno i upravo je to ono što PDF24 Creator preporučuje korisnicima. Sve što treba da znate je kako da iz Print forme sa podrazumevanog (fizički prisutnog) štampača pređete na virtuelni (u ovom slučaju označen je sa PDF24 PDF). Opcije uopšte ne morate da „čačkate”, budući da šabloni za automatsko definisanje kvaliteta izlaznog materijala više nego dobro obavljaju posao za koji su namenjeni. S druge strane, napredniji korisnici biće zahvalni autorima što su ubačene osnovne opcije za podešavanje kvaliteta i procesiranje grafičkih elemenata. Još jedna od dobrih osobina programa je i to što je za krajnjeg korisnika potpuno besplatan. Doduše, autori su pokušali da „uvale” opciju slanja PDF dokumenata u obliku standardnih faksova, ali tu mogućnost možete u potpunosti da zanemarite. Ima tu i pinkice reklamnog sadržaja, ali i to može da se zanemari.

Vladimir PISODOROV

 
Windows 10 aplikacije
MediaPurge 5.61a
Cent Browser 1.3.19
BleachBit 1.8
PDF24 Creator 7.3.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Metronomos 3.2
XtremeMark 5.5
Apowersoft Video Converter Studio 4.1.0
Easy Watermark Studio Lite 4.2
Honeyview 5.14
Perfect365 1.8
Wondershare Filmora 6.6.0
TransOver 1.27
ColorVeil 2.0
Windows 10 Color Control
Save to Pocket 1.9.17
FireTube 1.6.8
DShutdown 1.72.7
Don’t Sleep 3.75
Undo Closed Tabs Button 3.9

Tip:
virtuelni štampač
Potrebno:
Windows
Veličina:
16,6 MB, 46,3 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
en .pdf24 .org /creator .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera