TEST RUN<>
102015<><>

Honeyview 5.14

Lagan kao pero, okretan kao mačka

Program Honeyview dolazi iz kuhinje softverske kompanije Bandisoft, koja je širem auditorijumu poznata po kvalitetnoj alatki za izradu video-klipova korisnikovih radnji na desktopu (ali i u video-igrama) – Bandicam. U ovom slučaju reč je o baratanju statičnim grafičkim formatima, tačnije pregledaču slika kojeg krasi nekoliko zanimljivih osobina.

Minimalizam je ono što izdvaja ovaj program od konkurencije i predstavlja njegovu najveću prednost. Ideja je da u označenim slikama uživate odmah, bez neugodnog čekanja na učitavanje vascelih programskih modula i segmenata. Upravo zbog njihovog izostanka, Honeyview je brz kao munja, a slike na ekranu prikazuje nakon klika iz fajl-menadžera, pojedinačnim ili učitavanjem čitavih direktorijuma. Pri tome, korisniku je na raspolaganju set komandi preko kojih se može vršiti kontrola toka reprodukcije. Tu su dugmići za prebacivanje sa slike na sliku, (od)zumiranje, rotiranje u levu ili desnu stranu u koracima od po 90 stepeni, pa čak i naročiti slajder putem kojeg se može preskakati željeni broj slika u situacijama kada se barata gabaritnim direktorijumima. Ukoliko vam kontrolna forma smeta, ona se može uklanjati i pozivati po potrebi tako što će se kursor parkirati blizu donje ivice radnog ekrana. Naravno, Honeyview podržava rad preko „vrućih tastera” i miša, kojima nudi mogućnost konfiguracije ponašanja programa nakon pritiskanja konkretnih tastera. Tako se tasterima na mišu može dodeliti 30 različitih akcija, a slično je i sa tipkama na tastaturi. Kod tastature, ograničavajući faktor predstavlja podatak da program nudi mogućnost dodeljivanja akcija samo određenim tasterima: ’Enter’, ’Space’, ’Esc’, ’Tab’, ’Backspace’ i ’Delete’, što je pomalo čudno i neuobičajeno.

Honyview akcenat baca na rad sa RAW formatima zapisa i u tom slučaju prepoznaje 10 različitih. Naravno, u stanju je da procesira i klasične grafičke formate među kojima su: BMP, JPG, GIF, PNG, TIF, PCX i slični. Na meniju je svega 16 tipova datoteka, ali je olakšavajuća okolnost to što su u pitanju oni najkorišćeniji i najrasprostranjeniji primerci. Pohvalno je i to što Honeyview ume da otvara PSD kreacije, pa čak i da „iščitava” slike iz arhiva kao što su ZIP, RAR, 7Z, LZH, TAR i EGG. Logično, sve to obavlja se bez prethodnog raspakivanja datoteka, korišćenja eksternih programa i dodatnih intervencija od strane korisnika.

Kada su obradne radnje u pitanju, Honeyview stvari drži na osnovnom nivou i to mu nekako dobro stoji. Pored pomenutog rotiranja, na raspolaganju je i resizeovanje, odnosno konvertovanje u neki od podržanih formata zapisa (JPG, PNG, BMP, BPG i WEBP). Slike se direktno iz programa mogu „lepiti” na desktop kao pozadine, dozvoljeno je bistriti sadržaj EXIF zaglavlja, kao i definisati dva radna direktorijuma u koji slike jednim klikom miša mogu da se kopiraju/premeste. Napredna obrada nije moguća, iz prostog razloga što Honeyview nema integrisan grafički editor, ali ga možete povezati sa nekim eksternim. Dalje, iz ovog programa moguće je pokrenuti i slideshow prezentacije, bez prethodnog renderovanja sadržaja – „u letu”. Korisnik može da odabere dužinu držanja slike na ekranu (u pitanju su predefinisane vrednosti), da li će se poštovati redosled slika ili se prednost daje slučajnom izboru, te da li će se prelaz između slika „podvući” nekim od tri dostupna tranziciona efekta. Kao što ste mogli da vidite, jednostavnost je stvarno velika vrlina Honeyviewa i, ako vam u procesu pregledanja slika baš to igra glavnu ulogu, slobodno probajte ovaj program. Besplatan je i korisnika ne davi reklamnim sadržajem.

Vladimir PISODOROV

 
Windows 10 aplikacije
MediaPurge 5.61a
Cent Browser 1.3.19
BleachBit 1.8
PDF24 Creator 7.3.0
Metronomos 3.2
XtremeMark 5.5
Apowersoft Video Converter Studio 4.1.0
Easy Watermark Studio Lite 4.2
Honeyview 5.14
Šta mislite o ovom tekstu?
Perfect365 1.8
Wondershare Filmora 6.6.0
TransOver 1.27
ColorVeil 2.0
Windows 10 Color Control
Save to Pocket 1.9.17
FireTube 1.6.8
DShutdown 1.72.7
Don’t Sleep 3.75
Undo Closed Tabs Button 3.9

Tip:
pregledač slika
Potrebno:
Windows
Veličina:
7,3 MB, 25,3 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .bandisoft .com /honeyview
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera