TEST RUN<>
102015<><>

Perfect365 1.8

Hej-haj, šminkeraj!

Kako to rade? Kako profesionalni digitalni šminkeri retuširaju slike poznatih ličnosti? Kako uklanjaju nesavršenosti na licima, kako od baba prave devojke, kojim se to magijama služe?

Photpshop je logičan odgovor, ali na svu sreću postoji način da do rezultata dođete sada i odmah. Sve što treba da uradite je da pribavite program pod imenom Perfect365. U pitanju je prava digitalna šminkernica koja će od vašeg lica napraviti lice zvezde sa naslovnih strana svetskih magazina. Pri tome, gotovo nikakvo znanje nije potrebno kako bi se došlo do zapanjujućih rezultata. Program se u velikoj meri oslanja na automatiku i prepoznaje ključne crte lica bez intervencija sa strane. Ako u tome ne uspe ponudiće vam da svojeručno tweakujete položaj tačaka od interesa njihovim jednostavnim prevlačenjem na potrebna mesta. Granica obraza, oči, nos, obrve i usta – dovoljno je postaviti svega 24 tačke kako bi Perfect365 mogao da oslobodi svoju magiju.

Šminkanje se obavlja bukvalno jednim klikom miša. Na levoj strani ekrana nalazi se vertikalna paleta alatki na kojoj su postavljeni radni šabloni koje program podržava. Ima ih tridesetak i izrađeni su tako da „napadnu” određeni segment lica i obave „ispravljanje” nesavršenosti koje se tamo nalaze. Ostatak ekrana predstavlja preview prikaz slike, a sve izmene koje uneste vidljive su odmah. Ukoliko želite da steknete bolji uvid u načinjene izmene, možete da pozovete naročiti Before/After pogled koji na ekran postavlja i originalnu sliku. Kada ste zadovoljni izgledom, gotove kreacije mogu da se snime u obliku klasičnih slika i to u formatima JPG, PNG, BMP i TIFF. Pohranjivanje može da se obavi u originalnoj ili rezoluciji ekrana ili, pak, uz automatsko resizeovnje veličine na maksimalno 640 x 480 piksela. Nije dozvoljeno baviti se podešavanjem izlaznog kvaliteta (kompresije), niti izvršiti redukciju kolorne palete.

Perfect365 na izlazu daje neočekivano kvalitetne rezultate. Ako dobro „upucate” ključne tačke na licu, možete doći do fantastičnih rešenja za koja se na prvi pogled ne može reći da su nastala uz pomoć automatizovanog algoritma. Autori su ostavili i mogućnost ručnog podešavanja radnih parametara koje se obavlja uz pomoć palete alatki na krajnjem desnom delu ekrana. Na raspolaganju su 22 opcije podeljene u četiri ključne oblasti: koža, lice, oči i usta. Upotreba se svodi na čekiranje željene opcije i potom određivanje intenziteta efekta preko naročitih klizača, odabira različitih oblika (na primer, trepavica), prebiranja po paleti boja i tome slično. Odavde bez problema možete obaviti šminkanje usta, nalepljivanje veštačkih obrva, promenu boje očiju, uklanjanje mladeža, izbeljivanje zuba, pa čak i „razvlačenje osmeha”, stanjivanje lica i još mnogo toga. Kontrolni algoritmi su ekstremno kvalitetni i svoj posao rade veoma dobro, čak i kada im zadate teže zadatke. Zanimljivo je da program nije ograničen na rad sa slikama na kojima se nalazi jedna osoba, već prepoznaje čak do 20 lica na jednoj fotografiji.

Naravno da su autori preterali sa cenom programa koja iznosi čak 50 dolara. Situacija se menja ako često imate potrebu da vršite retuširanje fotki i selfija i od toga možda zarađujete crkavicu. Tada se Perfect365 može iskoristiti da ubrza proces rada i uz minimalno učešće korisnika obezbedi odlične rezultate na izlazu.

Vladimir PISODOROV

 
Windows 10 aplikacije
MediaPurge 5.61a
Cent Browser 1.3.19
BleachBit 1.8
PDF24 Creator 7.3.0
Metronomos 3.2
XtremeMark 5.5
Apowersoft Video Converter Studio 4.1.0
Easy Watermark Studio Lite 4.2
Honeyview 5.14
Perfect365 1.8
Šta mislite o ovom tekstu?
Wondershare Filmora 6.6.0
TransOver 1.27
ColorVeil 2.0
Windows 10 Color Control
Save to Pocket 1.9.17
FireTube 1.6.8
DShutdown 1.72.7
Don’t Sleep 3.75
Undo Closed Tabs Button 3.9

Tip:
grafička obrada
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
17,8 MB (demo), 63,6 MB na HD-u
Cena:
50 dolara
Adresa:
goo .gl /r6FZB5
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera