PHONE ZONE<>
112015<><>

Pokémon Shuffle Mobile

Mnogo je već godina prošlo otkako je manija Pokemona uzdrmala svet, ali i dan-danas oni predstavljaju oličenje „navlake”, nečega što je toliko zarazno da ga ne možete ispustiti iz ruku (to jest, morate ih sve sakupiti). Pravo je čudo što se mobilna igra na temu Pokemona nije i ranije pojavila, međutim, u ovom obliku možda bi i bolje bilo da uopšte nije ugledala svetlost dana.

Pokemon Shuffle je u osnovi zabavno koncipirana igra u kojoj je cilj boriti se protiv redom nanizanih protivnika – pokemona – kako biste ih porazili i eventualno i zarobili, a potom i sami koristili u narednim bitkama. Međutim, suprotno očekivanjima, autori igre nisu preuzeli mehaniku iz kartičnih Pokemona, već je borba zamišljena kao svojevrsan „match 3” puzzle, s tim što ne pomerate samo susedne kvadratiće, već i one nešto dalje na tabli, tačnije jedno polje možete prevući gde god želite i, pritom, gledate i da to budu polja s pokemonima koji imaju odgovarajuće sposobnosti kojima ćete brže poraziti datog protivnika (pre svake partije birate kombinaciju svojih pokemona u skladu sa sposobnostima neprijatelja). U normalnom režimu igre za to imate neograničeno vreme, ali ograničeni broj poteza, pa je poželjno razmisliti i osmisliti dobru kombinaciju poteza, ali postoje i posebni režimi u kojima imate neograničeni broj poteza, ali ograničeno vreme i slično. Kad pobedite, tog pokemona eventualno možete i da uhvatite i sami koristite u narednim bitkama, a svaki od njih ima neki procenat lakoće hvatanja na koji se onda dodaje i broj preostalih poteza iz igre kako bi vam olakšao hvatanje (što dodatno stavlja naglasak na pametno osmišljavanje svakog poteza u igri). Svi vaši pokemoni napreduju po nivoima, a neke je moguće i evoluirati u naprednije, mnogo jače varijante (Mega Evolve).

Sve bi to bilo simpatično i slatko, međutim, imate samo pet „života” (a svaka igra troši po jedan), posle čega morate da sačekate da se srca obnove da biste mogli dalje da igrate. To znači da u najboljem slučaju možete da se igrate desetak minuta, a onda morate da čekate ili da kupujete dodatne živote. Ne treba ni da napominjemo da to nije ni izbliza dovoljno da se zaista i navučete na igru.

Jovana KUZMANOVIĆ

 
Pokémon Shuffle Mobile
Šta mislite o ovom tekstu?
GLTCH
Bridge Constructor: Stunts
FIFA 16: Ultimate Team
Golftrix
The Martian: Bring Him Home
Puzzle & Glory
Eternity Warriors 4
Sudoku World
Walking War Robots

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
44 M
Cena:
besplatno
Adresa:
www .pokemon .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera