TEST OF TIME<>
112015<><>

Jumpman

Ova prastara igra je do današnjeg dana zadržala deo svog šarma. Vi ste čikica koji skuplja braon predmete u obliku elipse. Sprajt je jako sitan, pa je na ekranu ostalo sasvim dovoljno mesta autoru da se dizajnerski razmaše pri kreiranju platformi. Obično je to jedna velika zelena konstrukcija sa ponekim lebdećim elementom. Scenu upotpunjuju merdevine po kojima se možete kretati u oba smera i dva tipa konopaca koji vas vode striktno niz ili uz njih.

Prikupljanje svih lampiona je otežano time što se pojavljuje polu-navođeni projektil. On nasumice ulazi sa nekog kraja ekrana (preporuka je da se tada krećete bliže centru) i nastavlja pravolinijsko kretanje sve dok se horizontalno ili vertikalno ne poravna sa našim junakom. I tada, BAM!, kao da se tek tada ispali velikom brzinom ka Džampmenu. Nezgodno je ako se u tom trenutku nađete na nekoj ivici ili zaglavljeni na merdevinama.

Džampmenova najveća nada je njegov skok. Interesantno je da ako doskočite na donju ivicu platforme, naš će se junak ipak uspeti na nju i neće pasti. Običan pad (a ne skok) sa ivice, pa makar bio i visine stepenika, rezultovaće urnebesnim padanjem junaka do dna ekrana, sa sve odbijanjem o svaku prepreku na koju naiđe (uz malo sreće i tada možete pokupiti lampion). Svaki nivo nosi drugi naziv, dizajn i neobične poteškoće (roboti koji vas jure, lebdeće merdevine koje lete po ekranu). Iste godine kada i original izlazi Jumpman Junior, zamišljen kao nešto lakša verzija igre sa setom novih nivoa.

Ognjen POPOVIĆ

 
Racing Hero
Hostages
Jumpman
Šta mislite o ovom tekstu?
The Next Space
Livingstone, I Presume?
Asterix and the Magic Cauldron

Platforma:
C64
Adresa:
retro64games .net /C64files /c64games /J /jumpman /jumpman .zip
Veličina:
53 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera