TEST OF TIME<>
112015<><>

Asterix and the Magic Cauldron

Asteriks and the Magic Cauldron je jedna od najboljih „selidbi” crtanog junaka na Commodore 64. Interesantno je da se ne radi o jednostavnoj platformi, već o avanturističkoj igri sa borbenim deonicama. Vi ste u ulozi Asteriksa, dok kompjuter automatski vodi Obeliksa. Obeliksa je najbolje koristiti kao zaklon od rimskih vojnika, ali mu morate povremeno uloviti divljeg vepra. Zadatak koji imate pred sobom je da pronađete sedam delova magičnog kotla rasutih što u okolini galskog sela, što po Rimu, divljini i rimskim kampovima.

Ekrani u igri su statični, sa lepo nacrtanim objektima i likovima i potrebno je sačekati par sekundi pri prelasku na novu lokaciju da se sve iscrta. Jedna od neobičnih karakteristika igre je da vraćanjem na lokaciju sa koje ste došli ponekad ne dolazite na isto mesto. I dok u okolini vašeg sela promiču prijateljski nastrojeni meštani, nešto dalje će se šetati legionari i centurioni. Ovi drugi vam neće dati da živite, bukvalno. Ukoliko vam se protivnik približi, otvara se naročit prozor sa kockastim, ali krupnim likovima, u kojem preko nekoliko poteza pokušavate da neprijatelja lansirate put neba. Prozor sa zumom se otvara i kada se nađete u blizini nekog predmeta. U inventaru imate jednu jedinu meru čarobnog napitka. Kada ga popijete, neko vreme postajete nepobedivi, pa ga je potrebno pametno iskoristiti.

Igra je do pre desetak godina bila nerešiva, zato što je jedan deo kotla greškom stajao iza pozadine. U linku smo dali popravljenu verziju igre.

Ognjen POPOVIĆ

 
Racing Hero
Hostages
Jumpman
The Next Space
Livingstone, I Presume?
Asterix and the Magic Cauldron
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
C64
Adresa:
goo .gl /R8XALu
Veličina:
51 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera