KOMPJUTERI I FILM<>
012016<><>

Filmovi, ukratko

The 5th Wave

Naučnofantastična avantura „The 5th Wave” je još jedan od filmova koji stižu u bioskope ovog januara. U pitanju je ekranizacija istoimene knjige Rika Jensija koja prati vanzemaljsku okupaciju Zemlje. Prvi talas je bio isključivanje struje ljudima, drugi su bili brojni zemljotresi i cunamiji. Treći talas je bio napad biološkim oružjem koji je eliminisao veći deo populacije, a u okviru četvrtog talasa vanzemaljci su počeli da direktno kontrolišu ljude. Tokom petog talasa, tuđini počinju da koriste decu zarobljenu tokom četvrtog talasa za istrebljivanje preostalih džepova slobodnih ljudi. Glavne uloge tumače Kloi Grejs Morec, Nik Robinson, Ron Livingston, Megi Sif i Liev Šrajber. Specijalni efekti za film rađeni su u studijima Method, Shade, Scanline, Spin, Embassy i Mammal.

Norm of the North

 
Animatorski studio Splash Entertainment donedavno je bio fokusiran pre svega na crtane (i kompjuterski animirane) TV serije. Od januara će ovaj studio da zaplovi i bioskopskim vodama zahvaljujući dugometražnom kompjuterski animiranom filmu „Norm of the North”. Naslovni heroj filma, polarni medved Norm, biva protiv svoje volje prebačen sa rodnog Arktika na ulice Njujorka. Norm i njegovi prijatelji, nestašni leminzi, uspevaju mnogo više od pukog opstanka u gradu – postaju popularni! Njihov uspeh dovešće ih u priliku da saznaju šta se zapravo dešava sa njihovim dalekim hladnim domom. U originalnoj verziji Normu glas daje komičar Rob Šnajder, dok će najmlađa publika moći da uživa i u sinhronizovanoj verziji.

The Hateful Eight

Ove zime stiže nam i najnoviji film slavnog Kventina. U pitanju je još jedan vestern, „The Hateful Eight”, ovaj put smešten u hladna bespuća Vajominga neposredno nakon američkog Građanskog rata. Jedne zimske noći, na stanici poštanske kočije stari lovac na ucene i njegova zatvorenica koju vodi na suđenje sreću još šestoricu stranaca, naizgled nasumično okupljenih na tom mestu da bi se sklonili od lošeg vremena. Kako noć odmiče postaje sve očiglednije da su odnosi između ovih ljudi mnogo komplikovaniji. Uloge tumače Kurt Rasel, Semjuel L. Džekson, Tim Rot, Dženifer Džejson Li, Volton Gogins, Majkl Medsen i Brus Dern. Specijalne digitalne efekte za „The Hateful Eight” obavio je Method Studios.

Dragan KOSOVAC

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Nove tehnologije i serijal „Star Wars”
Tehnologija Li-Fi

 TRŽIŠTE
Predviđanja ili lupetanja?

 NA LICU MESTA
Case Challenge 2
Intel RealSense prezentacija
Dodela nagrada MTS Android konkursa
Dodela nagrade „Petar Damjanović”
Schneider Electric konferencija

 KOMPJUTERI I FILM
The Good Dinosaur
The Revenant
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SERVIS
Linux server za početnike (2)

 VREMENSKA MAŠINA
UNIX, StarTAC i kit koji je eksplodirao

 PRST NA ČELO
Lažni Rus i njegova priča
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera