NA LICU MESTA<>
012016<><>

Intel RealSense prezentacija

Pravi osećaj

restoran „Caruso”, 15. decembar

Kamera RealSense, koju Intel naziva revolucionarnom, koristi tehnologiju dubinskog skeniranja objekata, kako bi vaš PC računar objekte registrovao na način sličan onome kako ih mi opažamo. Koristeći sve tri dimenzije, možete skenirati 3D objekte, kontrolisali vaš računar pokretima ili napraviti okruženje za video razgovore slično prirodnom okruženju. Video čet sada možete prilagoditi izmenom pozadine, a sadržaj možete razmenjivati sa sagovornikom kao da je pored vas u sobi.

Intel RealSense kamera uzdiže korisnički interfejs na nivo koji smo sretali samo u filmovima naučne fantastike – otkrivajući dubinu objekata i prateći ljudski pokret. Tableti, laptopi i all-in-one računari koji imaju Intel RealSense kameru imaju tri sočiva: konvencionalnu kameru, infracrvenu kameru i infracrveni laserski projektor. Zajedno, tri sočiva omogućavaju procenu dubine, detekcijom infracrvenog svetla koje se odbilo od objekta koji se nalazi ispred njega. Ovi vizuelni podaci, kombinovani sa Intel RealSense softverom za praćenje pokreta, stvaraju interfejs koji pruža osećaj dodira i koji reaguje na pokrete rukom, ramenom i glavom, ali i izrazom lica.

Intel RealSense kamera omogućava merenje dubine, pa ste u prilici da svoju pozadinu tokom video četa potpuno uklonite ili ga zamenite okruženjem po želji. Sada sa svojim računarom možete da komunicirate na isti način na koji to radite sa ljudima, jer on razume pokrete vaše ruke ili glave, pa čak i vaš izraz lica. Intel RealSense kamera omogućava da sa svojim uređajem saobraćate kao što to radite sa ljudima, prirodnim pokretima. Ova tehnologija prati 22 tačke na ruci i registruje i najmanji pokret.

S.K.

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Nove tehnologije i serijal „Star Wars”
Tehnologija Li-Fi

 TRŽIŠTE
Predviđanja ili lupetanja?

 NA LICU MESTA
Case Challenge 2
Intel RealSense prezentacija
Šta mislite o ovom tekstu?
Dodela nagrada MTS Android konkursa
Dodela nagrade „Petar Damjanović”
Schneider Electric konferencija

 KOMPJUTERI I FILM
The Good Dinosaur
The Revenant
Filmovi, ukratko

 SERVIS
Linux server za početnike (2)

 VREMENSKA MAŠINA
UNIX, StarTAC i kit koji je eksplodirao

 PRST NA ČELO
Lažni Rus i njegova priča
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera