NA LICU MESTA<>
012016<><>

Dodela nagrada MTS Android konkursa

Aplikacije MTS konkursa

Startit centar, 22. decembar

Ekipa „2school4cool” iz gimnazije „Svetozar Marković” iz Niša osvojila je nagradu za najuspešniju aplikaciju na ovogodišnjem Android konkursu koji je kompanija Telekom Srbija po peti put organizovala za učenike gimnazija koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike i informatike. Ove godine je u nadmetanju za glavnu nagradu, posetu Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni, učestvovalo čak dvadeset timova, sa isto toliko aplikacija. Vrednovani su ideja, inovativnost, kompleksnost rešenja, funkcionalnost i opšti utisak, a dodatno je u obzir uzeta društveno odgovorna namena aplikacija i doprinos razvoju MTS usluga.

Učenicima, autorima najuspešnijih aplikacija, nagrade je svečano uručila direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija Marija Bošković. Ona je istakla da na konkurs svake godine pristižu sve kvalitetnije i inovativnije aplikacije.

U veoma jakoj konkurenciji, tročlani tim iz Niša osvojio je prvo mesto i put u Barselonu sa aplikacijom MiCross, koja na originalan i zabavan način daje mogućnost korisnicima da kroz međusobno takmičenje upoznaju znamenitosti Niša. Drugo mesto koje je nagrađeno tabletima podelili su predstavnici Matematičke gimanzije iz Beograda – Luka Jovičić sa aplikacijom BGBus, za lakše kretanje i snalaženje u glavnom gradu, i tim „Fifi i drugari” sa aplikacijom Bizi namenjenom internom poslovanju firmi. Aplikacija Morsenger, tima „Konstruktori” iz Prve kragujevačke gimnazije, namenjena osobama sa oštećenim vidom, i aplikacija TurtleSurvival tima „Almajo” iz Matematičke gimnazije, koja na zabavan način razvija ekološku svest korisnika, podelile su treće mesto, a njihovi članovi dobili su pametne mobilne telefone. Specijalnu nagradu za posebno izraženu inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović”, za koju su dodeljeni iPhone telefoni, osvojila je aplikacija namenjena roditeljima i deci pod nazivom Prvi pametni telefon, tima „Tri V” iz Matematičke gimnazije.

Ove godine, na konkursu su učestvovale Matematička gimnazija iz Beograda, gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada, gimnazija „Boljai” iz Sente, Prva kragujevačka gimnazija, Valjevska gimnazija i gimnazija „Svetozar Marković” iz Niša. Projekat MTS Android konkurs svrstan je u selekciju prestižne evropske CSR organizacije „CSR Europe” i predstavlja podsticaj razvoju preduzetničkog duha među mladima.

S.K.

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Nove tehnologije i serijal „Star Wars”
Tehnologija Li-Fi

 TRŽIŠTE
Predviđanja ili lupetanja?

 NA LICU MESTA
Case Challenge 2
Intel RealSense prezentacija
Dodela nagrada MTS Android konkursa
Šta mislite o ovom tekstu?
Dodela nagrade „Petar Damjanović”
Schneider Electric konferencija

 KOMPJUTERI I FILM
The Good Dinosaur
The Revenant
Filmovi, ukratko

 SERVIS
Linux server za početnike (2)

 VREMENSKA MAŠINA
UNIX, StarTAC i kit koji je eksplodirao

 PRST NA ČELO
Lažni Rus i njegova priča
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera