NA LICU MESTA<>
012016<><>

Schneider Electric konferencija

Veliki planovi

hotel „Envoy”, 16. decembar

Kompanija Schneider Electric Srbija, lider u upravljanju energijom i automatizacijom, završava 2015. godinu zadovoljna ostvarenim rezultatima uprkos izazovima u ekonomskom i socijalnom ambijentu. Kompanija je tokom godine učestvovala u realizaciji projekata Makiš, trafo stanica Beograd 20, fabrika „Vibac”, autoput Crna Gora, zgrada Societe General banke i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda Tivat. U narednoj godini, Schneider Electric planira da nastavi saradnju sa preduzećima od vitalnog nacionalnog značaja.

„Godinu završavamo zadovoljni i sa uverenjem da ćemo naredne godine imati još bolje poslovne rezultate. Cilj nam je da nastavimo saradnju sa velikim preduzećima od nacionalnog značaja, kao i da nastavimo sa širenjem prodajne mreže”, istakao je Dragoljub Damljanović, generalni direktor kompanije Schneider Electric u Srbiji.

ADMS Softver, integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim distributivnim sistemima kompanije Schneider Electric DMS NS, koja je ogranak Schneider Electrica u Novom Sadu, i ove godine, četvrti put za redom, je prema konsultanstkoj kući Gartner proglašen za najkvalitetniji i najbolji proizvod na svetu. Procena je da se ovim softverom zapravo upravlja potrošnjom električne energije u više od 75 miliona domova na 6 kontinenata, jer je ADMS softver (Advance Distribution Management System) instaliran u 136 kontrolnih centara u 54 elektrodistribucije. Poslednjih pet godina, kompanija je naročito radila na popularizaciji softvera u Severnoj Americi i Australiji, kao i u mnogim državama Evrope i sveta: Italija, Engleska, Finska, Švedska, Norveška, Danska, Mađarska, Španija, Kina, Indija, Filipini, Ekvador, Saudijska Arabija, Farska Ostrva, Senegal itd.

Pored brojnih aktivnosti, Schneider Electric je i u 2015. godini nastavio sa sprovođenjem društveno-odgovornih inicijativa. U susret obeležavanju 160. godišnjice od rođenja Nikole Tesle kompanija je uspostavila saradnju sa Muzejom Nikole Tesle u Beogradu. U okviru ove saradnje kompanija će u narednoj godini donirati i instalirati opremu za klimatizaciju arhivskog depoa Muzeja u kom se čuvaju najvrednija Teslina dokumenta. Pored toga, kompanija će pomoći i u izradi jednog od Teslinih brojnih patenata, a koji će biti izložen u Muzeju. Saradnja sa Muzejom Nikole Tesle zvanično je započeta u okviru „Francuske nedelje”, postavkom izložbe „Tesla u Parizu”, a u okviru koje je predstavljena prepiska između Nikole Tesle i kompanije Schneider iz 1892. i 1893. godine, čime je Schneider postao zastupnik Teslinih patenata iz oblasti proizvodnje, prenosa i korišćenja naizmeničnih struja u Francuskoj.

Kompanija Schneider Electric će i u 2016. godini nastaviti sa implementacijom brend strategije „Life is On”, sa ciljem da klijentima obezbedi rešenja koja će omogućiti da energija bude dostupna svima i na svakom mestu, održiva, pouzdana i sigurna za korisnike.

S.K.

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Nove tehnologije i serijal „Star Wars”
Tehnologija Li-Fi

 TRŽIŠTE
Predviđanja ili lupetanja?

 NA LICU MESTA
Case Challenge 2
Intel RealSense prezentacija
Dodela nagrada MTS Android konkursa
Dodela nagrade „Petar Damjanović”
Schneider Electric konferencija
Šta mislite o ovom tekstu?

 KOMPJUTERI I FILM
The Good Dinosaur
The Revenant
Filmovi, ukratko

 SERVIS
Linux server za početnike (2)

 VREMENSKA MAŠINA
UNIX, StarTAC i kit koji je eksplodirao

 PRST NA ČELO
Lažni Rus i njegova priča
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera