KOMPJUTERI I FILM<>
022016<><>

Filmovi, ukratko

Robinson Crusoe

Francusko-belgijski studio nWave Pictures nastavlja sa produkcijom zabavnih dugometražnih kompjuterski animiranih filmova čiji su glavni protagonisti slatke životinje. Ben Stasen („The House of Magic”, „Turtle’s Tale”) je zajedno sa Vinsentom Kastelutom režirao interesantan pogled na poznatu priču o Robinzonu Krusou. Glavni junak ovog filma nije naslovni heroj nego papagaj Utorko koji živi sa šarenom grupom životinja na malom ostrvu i sanjari o životu u dalekom, neistraženom svetu. Kada se jednog dana na obali njihovog ostrva pojavi brodolomnik Robinzon Kruso, Utorko je svestan da je upravo dobio kartu za put sa ostrva, samo prvo treba da nauči da se sporazumeva sa čudnim čovekom.

Zoolander 2

 
Petnaest godina nakon satire o modnoj industriji „Zoolander”, Ben Stiler nam donosi nastavak. Godinama nakon događaja iz prvog filma, dešava se serija brutalnih ubistava slavnih ličnosti kojima je jedino zajedničko da su ostavljene tako da im je lice u slavnoj pozi „Plavi čelik”, koja je zaštitni znak slavnog foto-modela Dereka Zulendera. Kako bi otkrili ko je iza ubistava, Interpol regrutuje Zulendera i njegovog prijatelja Hansela MekDonalda za specijalni zadatak – da se vrate u vode modne industrije i otkriju ko je odgovoran. Specijalne efekte za „Zoolander 2” obavili su stručnjaci iz studija Mr. X, Moving Picture Company i Psyop.

Pixies

Osnivač najvećeg kanadskog izdavača stripova, Šon Patrik O’Rajli od nedavno se okrenuo produkciji i režiji TV i filmskih animiranih filmova i serija. Najnoviji projekat njegovog studija je „Pixies”, priča o malim, nestašnim vilinskim stvorenjima Piksijima i njihovom uticaju na život jednog čoveka. Džo Bek je kao mali uradio nešto veoma loše – namerno je uništio selo minijaturnih Piksija i povredio njihovog princa. Džo je mislio da se izvukao bez posledica za svoje nedelo, ali kada jednog dana izgubi ljubav svog života, on postaje svestan da je na njega bačena kletva Piksija. Ako želi da vidi devojku u koju je smrtno zaljubljen ponovo, Džo će morati da se vrati na mesto svog zločina i iskupi se malim stvorenjima kako bi podigli kletvu.

Dragan KOSOVAC

 
 AKTUELNOSTI
CES 2016, Las Vegas

 NOVE TEHNOLOGIJE
Savremeni ruski mikroprocesori

 TRŽIŠTE
Poslovanje kompanije Intel

 NA LICU MESTA
Peti Hackathon

 KOMPJUTERI I FILM
Deadpool
Gods of Egypt
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SERVIS
Linux server za početnike (3)

 VREMENSKA MAŠINA
Divljan, DTP i Dead to Rights

 PRST NA ČELO
Menjam betu za omegu
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera