NA LICU MESTA<>
022016<><>

Peti Hackathon

Deset timova iz sedam zemalja

Nordeus, 29. decembar 2015.

Najveće takmičenje u pravljenju igara u jugoistočnoj Evropi, „Nordeus Hackathon”, peti put zaredom okupio je talente gejming industrije iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Grčke, Velike Britanije i Ukrajine. Za titulu najboljeg takmičilo se deset timova koji su imali 24 sata da kreiraju pobedničku igru u prostorijama kompanije u Beogradu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je „Squad-based Puzzle Platformer”, a najuspešnija u tom zadatku bila je „Binx” ekipa iz Hrvatske. Drugo mesto je zauzeo „Mechabit” tim iz Velike Britanije kome je pripala i nagrada za najbolju igru prema tehničkoj kompleksnosti, dok su treći bili članovi „Tank\’d” tima iz Rumunije.

„Ovogodišnji ’Nordeus Hackathon’ stvarno je bio nešto posebno što još nismo imali prilike da doživimo. Organizacija kao i samo takmičenje bilo je na jednom sasvim novom, super-visokom nivou. Noć pre ’Hackathona’ nismo mogli da spavamo od uzbuđenja, niti smo na ’Hackathonu’ spavali, tako da nam se stvarno nakupilo neprospavanih sati, padala nam je koncentracija, a pritisak je rastao. Da nismo imali dobar tim i podupirali jedni druge, ne bismo uspeli da napravimo ni pola od onoga što smo postigli. Svaki put kada bismo negde zapeli, to je samo značilo da moramo pogurati malo jače i nastaviti dalje!”, izjavio je Denis Mraović, jedan od članova pobedničkog tima „Binx” iz Hrvatske.

Publika je svoje favorite izglasala preko zvanične Facebook stranice, pa je nagrada sa te strane pripala hrvatskom sastavu „Misfit Village”. Za najbolju igru u gameplay kategoriji proglašen je rad ekipe „Pine Studio”, takođe iz Hrvatske, dok je nagradu za najbolju multimedijalnu prezentaciju osvojio „Nereus” tim iz Grčke. Svi takmičari dobili su vredne nagrade, ali je najveća prednost „Nordeus Hackathona” prepoznata u afirmativnom pristupu promociji najtalentovanijih profesionalaca u industriji.

„Tokom poslednjih pet godina ’Nordeus Hackathon’ je postao internacionalno takmičenje koje privlači neke od najboljih timova u Evropi kako bi kreirali neverovatne igre i pokazali šta je sve moguće postići za samo 24 sata”, izjavio je Branko Milutinović, generalni direktor kompanije Nordeus. „Mogu reći da su ovog puta timovi premašili sva naša očekivanja.”

Kako bi pružili podršku učesnicima i motivisali takmičarski duh, zaposleni kompanije Nordeus, raspoređeni u pet timova, takođe su pravili svoje igre pod istim uslovima kao i sami takmičari, ali na drugačiju temu. Dok je Nordeusov žiri iza zatvorenih vrata odlučivao kome će pripasti nagrade, učesnici „Hackathona” mogli su da pogledaju i ocene radove iskusnih developera, artista i dizajnera igara iz timova domaćina.

Fotografije sa petog „Nordeus Hackathona”, snimak live streama, kao i kreirane igre, dostupne su na zvaničnom sajtu „Nordeus Hackathona”: www.nordeushackathon.com.

S.K.

 
 AKTUELNOSTI
CES 2016, Las Vegas

 NOVE TEHNOLOGIJE
Savremeni ruski mikroprocesori

 TRŽIŠTE
Poslovanje kompanije Intel

 NA LICU MESTA
Peti Hackathon
Šta mislite o ovom tekstu?

 KOMPJUTERI I FILM
Deadpool
Gods of Egypt
Filmovi, ukratko

 SERVIS
Linux server za početnike (3)

 VREMENSKA MAŠINA
Divljan, DTP i Dead to Rights

 PRST NA ČELO
Menjam betu za omegu
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera