TEST PLAY<>
052016<><>

ZHEROS

Iako nas praksa neprestano uči istinitom stanju stvari, ljudi nastavljaju da svrstavaju sve nezavisne igre u jednu grupu, bilo u pozitivnom, bilo negativnom smislu. Posmatranje bilo čega, pa tako i celokupne „indie scene”, kroz bezrazložno pozitivnu, odnosno negativnu prizmu, očigledno je pogrešno. Model koji je neki studio koristio za izdavanje bilo kog naslova ne bi trebalo da utiče na naš sud o njemu, pa ipak, ponekad čovek mora da bude mekša srca i progleda kroz prste nečemu na čemu su subfinasirani dizajneri i programeri dugotrajno i mukotrpno radili.

Igra koja grčevito pokušava da se predstavi kao beat’em up nove generacije, a zapravo predstavlja prilično osiromašenu varijantu klasičnih i svakako boljih predstavnika ovog žanra.

Jedan od takvih naslova je i ZHEROS iz male kuće Rimlight Studios. Igra koja grčevito pokušava da se predstavi kao beat’em up nove generacije, a zapravo predstavlja prilično osiromašenu varijantu klasičnih i svakako boljih predstavnika ovog žanra. Naslovni ZHEROS je naziv specijalnog dvočlanog odreda koji čine kompetentna, pametna i vitka kapetanica Dorian i gromada Majk na kog ne može da se primeni ni jedan od pomenutih prideva. Cilj ovog hrabrog dvojca je da putuju galaksijama i bore se protiv nepravde i zločina gde god ih otkriju. Kada njihov stari znanac, zli doktor Vendeta, pokrene kobni plan da sva živa bića u univerzumu pretvori u svoje bezumne podanike, ZHEROS kreće u akciju.

Iako imate na raspolaganju dva lika, sve razlike između njih dvoje su čisto kozmetičke prirode. Oboje imaju na raspolaganju identičan arsenal poteza, sposobnosti i oružja. Tu su jedan brzi, a slab i jedan spori, a jak udarac. Oboje imaju dalekometno oružje čija energija se sporo obnavlja što ukazuje da su udarci ipak primaran oblik komunikacije sa monotonim talasima protivnika na koje nailazite. Na kraju, tu je situaciona (odnosno skriptovana) mogućnost uskakanja u mehanizovano borbeno odelo. Jedini smislen razlog zašto uopšte postoje dva lika je mogućnost kooperativne borbe za dva igrača.

Sama borba u ZHEROSu je monotona i uglavnom se svodi na spamovanje brzog napada kako biste povećavali multiplikator bodovanja. Potrebe za traženjem specijalnih kombo poteza nema jer se sve rešava bazičnim napadima. Izgleda da je ideja da bi neki protivnik, pa čak i retki mini-bosovi kao što je Svemirska krava, mogao da vam pruži ikakav izazov napuštena veoma rano tokom pravljenja ove igre. Stvari se postepeno, ali nedovoljno, popravljaju vremenom kada između misija unapređujete mogućnosti svojih likova.

ZHEROS ima nekolicinu iskupljujućih osobina. Na prvom su njen lep izgled, karikirani dizajn i humor koji skreće pažnju sa rudimentarnosti mehanike. Sledi solidna muzika koja kvalitetno prati situaciju na ekranu. Na kraju, tu je i činjenica da je po ceni od devet evra na Steamu ovo relativno povoljan naslov. Ipak, postoji mnogo boljih naslova, nezavisnih ili ne, koji se mogu naći za iste ili manje novce, a pružiće vam beskonačno više razonode, zabave i izazova.

Dragan KOSOVAC

 
Dark Souls III
Subterrain
Quantum Break
The Banner Saga 2
TrackMania Turbo
The Descendant: Episode One
Soviet City
Hyper Light Drifter
Battlefleet Gothic: Armada
RaceRoom Racing Experience
Ashes of the Singularity
Epistory: Typing Chronicles
Enter the Gungeon
StarCraft II: Nova Covert Ops
ZHEROS
Šta mislite o ovom tekstu?
Atari Vault
Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear

Platforma:
Windows, PlayStation 4, Xbox One
Potrebno:
dual core procesor na 2,2 GHz, 4 GB RAM, GeForce GTX 260/ Radeon HD 4000, 512 MB VRAM
Poželjno:
quad core procesor na 2,0 GHz, 8 GB RAM, GeForce GTX 750 Ti/ Radeon HD 6950, 1 GB VRAM
Veličina:
6 GB download
Adresa:
www .zherosgame .com

55
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera