TEST OF TIME<>
052016<><>

Flash Gordon

Većina nas pamti nezaboravni film sa jednim od najstarijih stripskih junaka. U Mastertronicovoj igri, Fleš ima 24 časa da spasi Zemlju. Kontrolu nad Flešom preuzimate u divljini nakon pada svemirskog broda.

Da li važi teorema da je prvi nivo igara sa više učitavanja nekako najbolji? Muzika Roba Habarda je ravna dostignućima Queena, a napeta atmosfera dok lutate kroz prašumu je razlog za postojanje ovog teksta. U dnu ekrana je lepa mapa koja ničemu ne služi, dok je manji deo ekrana ostavljen za samu igru. U igri prosto osećate kako vas grane pritiskaju sa svih strana, a prizor čovekolikog stvorenja koji se spušta iz rastinja je jedan od prepoznatljivijih trenutaka.

Igrač ni po čemu ne podseća na poznatog junaka, jer je od glave do pete odeven u crveni kostim. Taj stajling je izgleda popularan na planeti Mongo, jer je istu kombinaciju izabrao i princ Barin na drugom nivou. U njemu se borite u stilu International Karatea, s time da nema prekida borbe sve dok jedan od suparnika ne odnese prevagu (slikovito prezentovanu natezanjem konopca između ova dva karaktera). Borba je tehnički sasvim solidno urađena, sa ponekim čudnim potezom i verovatno ćete je preći iz prvog pokušaja. Poslednji nivo liči na, recimo, Space Harrier iz prvog lica. U početku ćete kresati krila ljudima pticama, zatim izbegavati mine i na kraju se obračunati sa Mingom. Nažalost, bez nabijanja na šiljak.

Ognjen POPOVIĆ

 
Pipi & Bibis
Dyna Blaster
Flash Gordon
Šta mislite o ovom tekstu?
Nemesis
Little Computer People
Platoon

Platforma:
C64
Adresa:
goo .gl /9K6KKE
Veličina:
68 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera