KOMPJUTERI I FILM<>
052016<><>

Filmovi, ukratko

Angry Birds

Najslavniji serijal igara za mobilne telefone pretočen je u kompjuterski animirani film koji u bioskope konačno stiže krajem maja. Finski Rovio Entertainment i Sony Pictures Imageworksom angažovali su iskusne animatore Kleja Kejtisa („Frozen”, „Wreck-It Ralph”) i Fergala Rajlija („Cloudy with a Chance of Meatballs”) da im film „Angry Birds” bude režiserski prvenac. Priča nas vodi na ostrvo naseljeno pticama koje ne lete, ali su skoro sve neprestano srećne. Izuzeci su nervozni Red, ubrzani Chuck i nestabilni Bomb. Kada ostrvo posete misteriozne zelene svinje, ovaj trojac neprilagođenih ptica je jedini koji vidi njihove prave, zle namere. U sinhronizovanoj verziji čućete glasove domaćih glumaca Petra Strugara, Anđelke Prpić, Stefana Bundala i Tamare Dragičević.

Alice Through the Looking Glass

 
Nakon uspeha filma „Alice in Wonderland” Tima Bartona iz 2010. godine, studio Dizni nas vraća u čudni svet koji posećuje mlada Alisa Kingsli. Ovog puta, Alisa će u Zemlju čuda doći kroz ogledalo, ali zatiče svog prijatelja Ludog šeširdžiju u strašno lošem stanju. Alisa otkriva da njene prijatelje napada Vreme, biće koje je delom sat. Saša Baron Koen pridružuje se poznatoj glumačkoj ekipi koju predvode Mia Vašikovska, Džoni Dep, Helena Bonam Karter i En Hatavej, a još jednom ćemo čuti i glasove Alana Rikmana, Stivena Fraja, Timotija Spola i Tobija Džonsa. Specijalne efekte za film uradili su studiji Double Negative, Legend, Gener8, Prime Focus i Sony Pictures Imageworks.

The Nice Guys

Novi film slavnog Šejna Bleka („Kiss Kiss Bang Bang”, „Iron Man 3”) je akciona komedija „Dobri momci” smeštena u Los Anđeles tokom sedamdesetih godina prošlog veka. Holand Marč, privatni detektiv kog prati loša sreća, udružuje snage sa uterivačem dugova Džeksonom Hilijem kako bi zaradili naizgled lake pare tražeći devojku koja je pobegla od kuće. Ipak, nije sve jednostavno kao što se čini jer je njihov slučaj povezan sa komplikovanom zaverom koja obuhvata gradske moćnike. Naslovne dobre momke glume Rajan Gosling i Rasel Krou, a tu su i Met Bomer, Kit Dejvid, Kim Besinger, Margeret Kueli, Džek Kilmer i Anguri Rajs. Specijalne digitalne efekte za film obavljeni su u studiju LipSync VFX.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Amazon Web Services

 PRIMENA
Tesla Model 3

 NA LICU MESTA
HP Konferencija
Sagin „Korzo tehnologija”
Otvaranje Symphony kancelarije u Srbiji
ComputerLand promocija DJI i Airwheel
ComputerLand promocija Dark Souls III
13. „Noć muzeja”, najavna konferencija
Resonate 2016
DigitalDay 2016 (najava)

 KOMPJUTERI I FILM
Captain America: Civil War
X-Men: Apocalypse
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SERVIS
Linux server za početnike (6)

 VREMENSKA MAŠINA
Kutunjo, Krop i Kadirov

 PRST NA ČELO
Brojke ne lažu
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera