PHONE ZONE<>
052016<><>

SunTrajectory.net

Zašto je važna putanja kojom se Sunce kreće u toku dana? Možda ste naumili da podignete neki staklenik pa želite da „izračunate” da li će vam predviđeni položaj odgovarati ili ne, a možda se bavite organizacijom teniskih turnira pa je od esencijalne važnosti da znate kako će sunce da „pada” na teren u, recimo, 15 časova? Da ne biste danima stajali na lokaciji i zverali u nebo, u nadi da ćete zapamtiti kretanje Zvezde, latite se aplikacije SunTrajectory.net...

U pitanju je alatka koja će na osnovu GPS koordinata i ugrađenog žiroskopa tačno u milimetar na ekranu mobilnog uređaja iscrtati trajektoriju Sunca za traženi dan i njegovu lokaciju. Dok držite objektiv kamere usmeren na željenu lokaciju, swipeovanjem prsta možete se pomerati kroz tekući dan i tako tačno videti na kom mestu na liniji kretanja će Sunce stajati. Da stvar bude još bolja, isto to možete uraditi i za dane koji dolaze, pa čak otići i u prošlost ako je to od značaja.

Putanja i položaj može da se prati u „živom” modu, a obezbeđeno je i „hvatanje” slika, pa čak i mod u kojem će se „predvideti” položaj i oblik senki. Sve navedeno može da se obavi i noću, jer program omogućava i praćenje putanje/položaja Meseca. To znači da na jednoj fotografiji možete da imate podatke o kretanju Sunca i Meseca, plus informacije o položaju senki. Inače, program na ekranu ispisuje i podatke o izlasku i zalasku Sunca, odnosno o Mesečevim fazama.

Vladimir PISODOROV

 
Huawei Mate 8
Apple iPhone SE
LG K10 i K4
Remente – Personal Development
Logo Maker & Logo Creator
Draw on screen
SpinMe Alarm Clock
Klara
Colorfy
SunTrajectory.net
Šta mislite o ovom tekstu?
MediSafe Meds & Pill Reminder
Redub
Email Exchange + by Mailwise
Ultimate Guitar Tabs & Chords

Platforma:
Android, Windows Phone
Veličina:
1,8 MB
Cena:
4,50 USD
Adresa:
suntrajectory .net
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera