TEST RUN<>
052016<><>

WinTricks 7.0q

Savetodavac

Program WinTricks je interesantan po više osnova. Suštinski, to je mesto na kome su prikupljeni trikovi i saveti za praktično sve verzije Windowsa, počev još od prastarog Windowsa 95. Stoga možemo da kažemo da on istovremeno predstavlja i neku vrstu retrospektive razvoja Windows OS-a. Druga zanimljiva činjenica je kampanjski rad na programu. Autori su sami priznali da je interesovanje za WinTricks znatno skočilo nakon izlaska nove verzije Windowsa, a kako taj OS postaje odomaćen i prihvaćen tako interesovanje za trikove opada. To rezultuje činjenicom da autori u nekom trenutku kada procene da nema dovoljno interesovanja, prestaju sa dodavanjem novih informacija u program sve dok svetlost dana ne ugleda sledeća verzija operativnog sistema.

Kako je Windows 10 još uvek relativno nov OS i kako među korisnicima još uvek ima onih koji su ga tek probali (ili tek planiraju to da urade), intenzitet rada na WinTricksu je još uvek u gornjoj polovini skale aktivnosti. To u praksi znači da nove verzije izlaze na svetlost dana u mesečnim intervalima.

Prvi što primećujete nakon pokretanja programa je retro stil njegovog izgleda. Dizajn programa je u skladu sa prvom verzijom Windowsa koju obrađuje, pa je očito da autori nisu ni malo zainteresovani za njegovo vizuelno osavremenjivanje. Jeste da suštinu ovde čini sadržaj, a ne izgled, ali ne bi bilo na odmet da se malo pozabave i tom komponentom. Trikovi i saveti su podeljeni po verzijama Windowsa, a u programu se nalaze i informacije o registracionoj bazi, hardveru na desktop i laptop računarima, saveti vezani za upotrebu interneta, sigurnosti računara...

Svi saveti su opisani na jednostavan i razumljiv način i korak po korak vode do rešenja postavljenog zadatka (problema). Ukupno se u programu nalazi skoro 1000 različitih saveta i trikova, mada moramo da kažemo da je tek nekih dvestotinak trikova i saveta aktuelno. Ostatak čine informacije vezane za zastarele verzije OS-ova. U verziji koju predstavljamo glavni novitet je nova sekcija – trikovi za Edge, novi Microsoftov browser. A kako je sada vreme Uskršnjih praznika, verujemo da će vam biti interesantne i informacije o „uskršnjim jajima” u različitim programima.

Sve u svemu, WinTricks možda nije program koji ćete koristiti često, ali ga nije loše držati na disku i povremeno konsultovati oko pronalaženja elegantnijeg ili jednostavnijeg načina da se završi neki posao ili optimizuje neki proces. Jedina stvar koja nam se nije svidela (ako se izuzme izgled programa, mada je to subjektivna kategorija) je što update ne postoji na nivou baze – da bi se dobili novi saveti i trikovi neophodno je da se instalira nova verzija programa.

Branislav BUBANJA

 
Corel CorelDRAW X8
FakeFlashTest 1.0.9, Check Flash 1.16, H2testw 1.4, FlashDrive/Card Tester 1.14, RMPrepUSB 2.1
Opera TV Emulator 3.4
BurnAware 9.0 Premium
Free Video Cutter 1.2.1
Cybergenic Shade 1.4
Splash 2.0.3
ScatterShow 1.1
Nero TuneItUp 2.4
iCup EURO 2016
WinTricks 7.0q
Šta mislite o ovom tekstu?
Tinuous 4.0
WonderFox DVD Ripper Pro 7.6
PPSSPP 1.2.2
History Eraser 4.6.7
1Clipboard 0.1.5
KeyScrambler Personal 3.9
Sharpener Pro 3
Topaz DeNoise 5.1
Lyric Library 2016.4
Never10 1.3
WhatsApp Desktop 0.1.7

Tip:
baza trikova i saveta
Potrebno:
Windows
Veličina:
2,12 MB, 2,84 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .wintipsweb .tk
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera