TEST PLAY<>
062016<><>

March of the Living

Slučajno ili namerno, ime igre se poklopilo s nazivom godišnje manifestacije koja obeležava sećanje na žrtve Holokausta u Poljskoj. Mada, nije da vas u igri čeka neka bolja sudbina...

March of the Living je zombi apokalipsa obučena u mehaniku FTL-a, najznačajnijeg SF rouglajka na PC sceni.

March of the Living je zombi apokalipsa obučena u mehaniku FTL-a, najznačajnijeg SF rouglajka na PC sceni. Igra polazi od žanrovske pretpostavke da šanse za preživljavanje u zombifikovanom svetu ima samo onaj ko se neprestano kreće, te vas stavlja u cipele lika koji prelazi s kraja na kraj države u potrazi za bivšom ženom i maloletnim detetom. Igra je mehanički koncipirana baš kao FTL, s kretanjem od jednog do drugog odmorišta, pravljenjem izbora u situacionim dilemama (prići strancu koji vam maše ili ga upucati s bezbedne distance?), potragom za zalihama i borbom sa zombijima, maroderima i oportunistima svih fela.

Na početku ste sami, imate revolver, dvadesetak metaka, hrane za nekoliko dana i sveži ste kao ruža. Na mapi ćete izabrati najbliže putno čvorište i pokrenuti automatsko štrapaciranje ka odredištu, tokom kojeg vam se, kao u svakoj zombi fikciji nezavisno od forme, može desiti svašta, mada je to „svašta” najčešće susret s trulima koji žele da se oslade mekim mesom vaših obraza. Prelazićete kilometre, dani će smenjivati noći koje će ustupati mesto danima, a skale gladi i umora će početi da se lagano pune i zahtevaju predah na sigurnoj lokaciji ili nasred puta, uz rizik da vas probude zvuci jedenja. Vas.

Na kraju svake etape čeka vas po jedna situaciona dilema koja vam se predstavlja u potpuno istoj formi kao i u FTL-u. Izbor između opcija a, b, c ili „plave”, za koju morate da ispunjavate uslove ili imate potreban predmet u inventaru, može da ima dobru, lošu ili neutralnu posledicu. U urbanim zonama ćete tragati za zalihama, kalkulišući vreme za „salvadžovanje” s rizikom naletanja na zombije i količinom loota (više vremena = više loota = veća šansa za krkljanac). Hrana i municija biće vam vrednije od zlata: višednevno preskakanje obroka smanjivaće vam health bar do neumitne smrti, a ako nemate municije, zombije ćete morati da tamanite oštrim ili tupim predmetima i da rizikujete infekciju. Ponekad ćete imati priliku da regrutujete pratioce, birajući između lakše borbe u društvu i veće potrošnje dragocene hrane, ali u većini slučajeva, vaše partije će se završavati neuspehom.

March of the Living je teži od FTL-a zato što je nasumičniji i manje predvidljiv. Ovo je jedna od onih igara u kojima se tek svaka trideseta partija završava uspehom, a ako se od toga grozite kao od predloga da jedete gulaš od zombifikovanog teleta, vi je zaobiđite.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
DOOM
Stellaris
Battlezone 98 Redux
Battleborn
Uncharted IV: A Thief’s End
TransOcean 2: Rivals
Fragments of Him
P·O·L·L·E·N
Offworld Trading Company
Pang Adventures
Action Legion
Shadow of the Beast
SpeedRunners
Rogue Stormers
March of the Living
Šta mislite o ovom tekstu?
Act of Aggression – Reboot Edition
Shardlight
The East New World

Platforma:
PC (Windows), Mac
Potrebno:
Intel Pentium Dual-Core ili ekvivalent, 2 GB RAM, monitor + grafika sposobni za 720p
Poželjno:
Intel Core2Duo ili ekvivalent, 2 GB RAM, monitor + grafika sposobni za 720p
Veličina:
300 MB
Adresa:
www .marchofthelivinggame .com
PEGI:
nema

75
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera