TEST PLAY<>
062016<><>

Act of Aggression – Reboot Edition

Brojke i grafikoni lako prikazuju (ne)uspeh neke igre. Koliko igrača je kupilo igru, koliko je još uvek igra posle isteka određenog broja meseci od pojavljivanja, kakva je i kolika je fan baza, koliko razvojni tim obraća pažnju i usvaja primedbe itd. Zato je „generalka” koja menja igru u tolikoj meri da na kraju ne bude objavljena kao klasičan peč, već kao rimejk igre koja se pojavila pre tek nekoliko meseci (SK 10/2015), siguran pokazatelj da originalom nisu bili zadovoljni ni igrači, pa samim time ni razvojni tim.

Reboot Edition je besplatan dodatak originalnom Act of Aggressionu do tančina kopira mehaniku svog 11 godina starog prethodnika – Act of Wara, ali dalje dobrano zaostaje za njime.

Šta je zapravo Reboot edition? Ukratko, ono što je prvobitna verzija trebalo da bude od samog starta, ali još uvek ne ono čemu su se igrači nadali. Iako sada do tančina kopira mehaniku svog 11 godina starog prethodnika – Act of Wara, ovaj Reboot i dalje dobrano zaostaje za njime. Nema više konfuzne i komplikovane ekonomije sa tri resursa koji se skladište u nekoliko različitih baza, već je tu samo jedan – dolari. To se toliko potencira, da kada vam ga ponestane, igra će prijaviti poruku „Not enough dollars”, a ne „money” ili „cash”. Krajnje imbecilno. Ipak, svođenje resursa isključivo na dolare drastično menja mehaniku i balans igre. Sada je gotovo nemoguće u potpunosti ostati bez resursa, jer sistem generisanja zelembaća držanjem zatvorenika kao i objekata koji volšebno generišu keš znatno olakšava stvari. Nema više žongliranja sa odabirom jedinica i nadogradnji, a nema ni izviđanja terena u potrazi za resursima, jer su naftna polja od samog starta vidljiva na mapi.

Ostatak izmena svodi se na dalja pojednostavljenja i vraćanje korenima. Bazu je sada znatno lakše izgraditi, jer iako građevine većinom i sada zahtevaju blizinu drugih građevina, dozvoljeno rastojanje između njih je prošireno, a i „graditeljima” je sada moguće ručno upravljati. To znatno olakšava planiranje redosleda i mogućnost izgradnje više objekata istovremeno uz pomoć više „radilica”.

Mnoge jedinice doživele su fejslifting, a neke su čak i izostavljene kako bi vizuelna, ali i svrsishodna diversifikacija bila izraženija. Prosto rečeno – nema više po pet istih jedinica sa različitim naoružanjem, niti baš svaka jedinica može da bude efikasna protiv svega uz odgovarajući apgrejd. Iako je vraćen na stari, sistem avio-udara nije na nivou onog koji je viđen kod Act of war serijala, a naročito nervira još uvek nepostojeći sistem veterancy „levelovanja” kod jedinica.

Reboot Edition je besplatan dodatak originalnoj igri. Odnosi se samo na Skirmish i Multiplayer modove, dok se na „resetovanje” kampanje Eugen systems uopšte nije osvrnuo. Za retke ljubitelje izvorne verzije Act of Aggression, ostavljena je opcija pokretanja igre u starom režimu. Ovim „genijalnim” potezom samo je dodatno iskomplikovan život malobrojnim igračima, pa će čekanje na online partiju koje je i do sada bilo dugo biti dodatno produženo, jer će se nekome igrati po starom, a nekome po novom sistemu.

Vladimir TRAJKOVIĆ

 
DOOM
Stellaris
Battlezone 98 Redux
Battleborn
Uncharted IV: A Thief’s End
TransOcean 2: Rivals
Fragments of Him
P·O·L·L·E·N
Offworld Trading Company
Pang Adventures
Action Legion
Shadow of the Beast
SpeedRunners
Rogue Stormers
March of the Living
Act of Aggression – Reboot Edition
Šta mislite o ovom tekstu?
Shardlight
The East New World

Platforma:
PC
Potrebno:
Dual core procesor, 2 GB RAM, grafička kartica sa 512 MB VRAM
Poželjno:
Quad core procesor, 4 GB RAM, grafička kartica sa 2 GB VRAM
Veličina:
15 GB
Adresa:
www .actofaggression -game .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera