PHONE ZONE<>
062016<><>

Defenders 2: Tower Defense CCG

Pre nešto manje od dve godine (SK 9/2014), pisali smo o igri Prime World: Defenders, vrhunskom tower defense naslovu koji su u Nival Interactiveu portovali sa PC-ja na mobilne platforme. Nedavno se pojavio zvanični nastavak pod imenom Defenders 2: Tower Defense CCG i odmah možemo da vam kažemo da ovaj žanr ima novog kralja. Defenders 2 ponovo nas vodi u naslovni Prime World, ali umesto pažljivo smišljene priče o grupi heroja koja se bori da suzbije opasnost nastalu sled nekontrolisanog širenja magične energije prime, igrač je sada stavljen u ulogu jednog od brojnih nomadskih avanturista koji je u potrazi za ovim mističnim izvorom moći.

Autori originala unapredili su gotovo svaki aspekt igre, ali igra je i dalje tower defense zasnovan na skupljanju karata koje predstavljaju vaš arsenal tornjeva i magija koje koristite tokom izazova. Sada nam je dostupno čak četrdeset vrsta tornjeva i dvadeset vrsta magija, a način njihovog unapređivanja učiniće čak i početne, drvene tornjeve (kao i startne magije) veoma korisnim i u kasnijim delovima igre. Svaka karta koja predstavlja toranj ili magiju može da se unapredi na čak četiri različita načina. To su sticanje nivoa, fuzija sa drugim kartama, ubacivanje moćnih runa na poleđinu karte čime značajno modifikujete mogućnosti karte i njihova evolucija u napredniju formu, sa više zvezdica. Fuzijom dve karte iste vrste povećavate mogućnost njenog korišćenja na mapi.

Naime, za razliku od prvih Defendersa, sada svaki toranj ima ograničen broj građenja u toku datog nivoa, odnosno kod magija je ograničen broj upotreba. Defenders 2 nema linearnu seriju nivoa, što je tradicionalni TD pristup, već sa svakim nivoom možete da istražite nove regione u kojima se nalaze žarišta sa kojih možete da pokrenete novi tower defense izazov. Nakon što jednom uspešno završite određeni nivo, njegovo žarište se „odmara” određeni broj sati, nakon čega se risponuje novi nivo sa novim nagradama, ali i većim stepenom težine (prilagođenim nivou vašeg lika). Tu su i rudnici u kojima skupljate srebro i elementarne resurse za evoluciju karata, za koje se borite sa drugim igračima (igrajući TD izazove). Tu su ponovo i zvezde, freemium valuta, kojima olakšavate i ubrzavate sticanje i unapređivanje tornjeva, odnosno otključavanje nivoa, ali njih možete da postepeno skupljate i bez plaćanja zahvaljujući dnevnim i nedeljnim izazovima i nagradama. Ako ste hard core fan tower defensea, onda je upravo Defenders 2 naslov koji ste čekali svih ovih godina.

Dragan KOSOVAC

 
Pele: Soccer Legend
Bejeweled Stars
Sherlock: The Network
Defenders 2: Tower Defense CCG
Šta mislite o ovom tekstu?
Missiles!
Heatos
Angry Birds Action!
REDCON
Versus Run

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
249 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay,iTunes
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera