TEST OF TIME<>
062016<><>

Scuba Dive

Iako su igre i kasnije često imale osnovne grafičke domete, u ovom slučaju to je i više nego opravdano budući da je Scuba Dive nastala daleke 1983. godine. Štaviše, mali ronilac i nije tako loše predstavljen nasuprot beskrajnog plavetnila okeana. U ovom slučaju, voda je sivkaste boje, baš kako najčešće ispadaju i slike sa letovanja.

Igra počinje kada se ronilac sprema da se, po propisu, leđima stušti preko ograde broda. Na morskom dnu, na nekih petnaestak metara dubine, nalaze se raštrkani dragoceni predmeti. Vi morate da ih prenesete na površinu, ali, nažalost, pri izranjanju možete nositi samo jedan. More vrvi od života, pa je potrebno držati odstojanje od ajkula i meduza, koje više liče na note. Svaki dodir je smrtonosan, pa i onaj sa brodom, pri čemu će vaše beživotno telo skliznuti na dno ekrana. Epizodnu ulogu tada dobija hobotnica koja će vas odneti u nepoznatom pravcu.

Da igra nije polufabrikat Froggera dokazaće otvor u tlu koji se ponekad dovoljno proširi da propusti ronioca. Ako prođete u morske dubine, nastupa prilično neočekivani ulazak u kompleks morskih pećina. Ovaj put u nepoznato izaziva određenu teskobu u igraču. Prolazi su skučeni, poneka dubinska neman će želeti da vas ukoka, pre svega brojne morske sase. Život produžavaju vazdušni džepovi kao i glad za bogatstvom skrivenim u kovčezima.

Scuba Dive je ne mnogo kvalitetna, ali neobična igra, možda prva koja vam je omogućila da zaronite u morske dubine koje svaki put drugačije izgledaju.

Ognjen POPOVIĆ

 
Bob’s Bad Day
Scuba Dive
Šta mislite o ovom tekstu?
Where in the World Is Carmen Sandiego
Space Taxi
Wolf: The Simulation
Pleiads

Platforma:
C64
Adresa:
goo .gl /TwNGqR
Veličina:
12 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera