TEST OF TIME<>
062016<><>

Space Taxi

Moramo da izrazimo zadovoljstvo što smo, zahvaljujući C64 takmičenju na našem forumu, bili motivisani da odigramo vrlo hvaljeni Space Taxi iz 1984. godine. Nismo se pokajali, a kada se podvuče crta imamo kandidata za sam vrh istorije igara za ovaj kompjuter.

Vi ste vozač svemirskog taksija i morate prevesti putnike sa jedne na drugu pešačku platformu. Uvek se pojavljuje samo jedan putnik na nasumično izabranoj platformi, koji će vam, takođe nasumično, kazati broj platforme na kojoj želi da izađe. Ono što je karakteristično za igru je digitalizovani govor klijenta, koji je tada mladi autor igre napravio uz pomoć opreme za digitalizaciju govora koju je sam sklepao (u to vreme snimanje zvuka na kompjuteru nije bila najlakša stvar na svetu).

Tokom leta morate obratiti pažnju na prilično verne zakone gravitacije i potiska. Prilikom sletanja i uzletanja, krajnje simpatično, potrebno je izbaciti pomoćne nožice za stabilizaciju. Ukoliko se prizemljite prevelikom silom na tlo, taksi će se prodrmati, a možda čak i havarisati nakon čega gubite život. Moramo da priznamo da je ogromno zadovoljstvo manevrisati letelicom po nivou.

Prelepa stvar u igri je to što je svaki nivo drugačiji. Na jednom nivou će se sama struktura zidova menjati, na drugom ćete imati džinovsku ping-pong lopticu, na trećem crnu rupu u sredini ekrana koja će vas privlačiti i tako dalje.

Ognjen POPOVIĆ

 
Bob’s Bad Day
Scuba Dive
Where in the World Is Carmen Sandiego
Space Taxi
Šta mislite o ovom tekstu?
Wolf: The Simulation
Pleiads

Platforma:
C64
Adresa:
goo .gl /eWuFt6
Veličina:
162 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera