TEST OF TIME<>
062016<><>

Pleiads

Svemirske pucačine na statičnom ekranu bile su jako popularne ranih osamdesetih godina. Pleiads je igra bazirana na temeljima koje je izgradio ultra hit Phoenix. Najsličniji nivo između ove dve igre je onaj u kojem vas napadaju velike svemirske ptice. U ovom slučaju, one se ne izležu iz jaja, već nekako rastu dolazeći iz pozadine. Moramo priznati da se u ovom slučaju radi o nekim od najlepše dizajniranih svemirskih monstruma koje smo imali prilike da vidimo. U brišućem letu, one će se poput vozača na motoru nagnuti pre nego što pikiraju put vašeg brodića.

Letelica podseća na onu iz Phoenixa, ali nema sposobnost privremenog podizanja štita. Kraljica je donekle slična, ali manje impresivna nego u prethodnoj igri. Postoji nivo koji je epilog runde, a koji koristi kasnije više puta viđenu mehaniku sletanja na cilj. Vaš brod postaje nekako trom i slabo reaguje na komande, dok je prostor ispunjen preprekama.

Prvi nivo je u odnosu na Phoenix dosta promenjen. Mešavine svemirskih pečuraka i meduza napadaju i bombarduju grad, polako ga uništavajući. Ponekad će se ove leteće napasti spustiti blizu vas, pružiti pipke i praviti horizontalni zidić. Kada ih sve uništite ekran se skroluje i vi idete ka sledećem nivou.

Igra nije hit kao Phoenix, ali tu su svemirski zvuci, pištanje starog arkadnog kabineta, jarke boje i dosta kretanja na ekranu koja zahteva od vas da budete koncentrisani. Dizajn ovu igru ipak izdvaja u moru sličnih naslova.

Ognjen POPOVIĆ

 
Bob’s Bad Day
Scuba Dive
Where in the World Is Carmen Sandiego
Space Taxi
Wolf: The Simulation
Pleiads
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
goo .gl /WxwvmZ
Veličina:
12 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera