KOMPJUTERI I FILM<>
062016<><>

Filmovi, ukratko

Independence Day: Resurgence

Roland Emerih i Din Devlin su se tokom devedesetih godina prošlog veka proslavili po beskompromisnom razaranju slavnih građevina i lokaliteta u njihovim filmovima. Najuspešniji od njih, „Dan nezavisnosti” iz 1996. godine ovog leta dobija nastavak pod nazivom „Independence Day: Resurgence”. Dve decenije je prošlo od strašnog napada vanzemaljske vrste koji je istovremeno opustošio, ali i ujedinio našu planetu. Tokom godina oformljena je nova organizacija za odbranu naše planete sa oružjem i oruđem zasnovanim na vanzemaljskoj tehnologiji. Kada se ispostavi da vanzemaljci ponovo dolaze, ali sa višestruko moćnijom armadom, još jednom će biti neophodna dovitljivost naučnika i hrabrost odabranih pilota da se zaustavi ova pretnja Zemlji.

Guardianes de Oz

 
Početak juna donosi nam u bioskope još jednu veselu kompjuterski animiranu avanturu za najmlađe. U pitanju je najambiciozniji projekat meksičke animatorske kuće Anima Estudios, a zasnovana je na originalnoj priči smeštenoj u svet „Čarobnjaka iz Oza” Frenka L. Bauma. Nakon što je Doroti porazila Zlu vešticu sa Zapada, Dobra veštica Glinda je vraća u život, ali njene magične moći preseljene su u čarobnu metlu koja je poverena na čuvanje Strašilu, Lavu i Limenku. Zla veštica potražiće pomoć svojih nekadašnjih podanika, letećih majmuna, kako bi ukrala metlu i ponovo stekla svoje moći. Jedina nada za spas ovog čarobnog kraljevstva je dobri majmun Ozi koji neće pratiti Zlu vešticu sa Zapada nego će da udruži svoje snage sa čuvarima Oza.

Now You See Me 2

Među dinamičnim nastavcima koji stižu u bioskope ovog leta je i „Now You See Me 2” koji nastavlja priču o slavnim iluzionistima poznatim kao Četvoro jahača. Godinu dana nakon što su uspeli da obave spektakularnu seriju pljački u pobegnu agentima Interpola i FBI-ja koji su im bili za petama, Četvoro jahača se ponovo pojavljuju u javnosti. Ispostavlja se da njihova nova akcija nije nešto što su sami želeli da urade već ih ucenjuje bogati industrijalac. Pred njima je naizgled nepremostiv izazov da obave gotovo nemoguću pljačku i da se istovremeno obračunaju sa ucenjivačem. Mark Rafalo, Vudi Harelson, Morgan Frimen, Majkl Kejn, Džesi Ajzenberg i Dejv Frenko repriziraju uloge iz prvog filma, a nove uloge tumače Lizi Kaplan i Danijel Redklif.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Poslovanje kompanije Intel

 PRIMENA
Efekti u filmu „Warcraft: The Beginning”

 NA LICU MESTA
Start konferencija
Konferencija „Siemens – Partner za održivu tranziciju ka Industriji 4.0”
Epson prezentacija

 KOMPJUTERI I FILM
Finding Dory
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SERVIS
Gejming računar za više korisnika

 VREMENSKA MAŠINA
HDTV, Duke Nukem 3D i predsednici

 PRST NA ČELO
Google bi još četovanja
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera