PHONE ZONE<>
062016<><>

Software Data Cable

Moglo bi da se kaže da Software Data Cable donosi jedan od najjednostavnijih načina za bežično povezivanje mobilnog uređaja sa računarom. Naime, ovaj program ne zahteva instaliranje nikakvih dodatnih alatki na „udaljenom” uređaju i sve što vam treba dobijate po preuzimanje aplikacije sa servisa Google Play. Jedino o čemu treba voditi računa je da gost i domaćin budu prikačeni na istu mrežu.

Autori su bili toliko ljubazni pa su korisnike poštedeli muka oko konfigurisanja mrežne lokacije za pristup podacima. Sve što treba da uradite je da odete na adresu www.damiapp.com i skenirate QR kod koji će se pojaviti. Ukoliko vam to predstavlja komplikaciju, možete i sami u File Exploreru da napravite prečicu ka uređaju od interesa, tako što ćete definisati novu konekciju i u polje predviđeno za to uneti adresu koja će se pojaviti na ekranu vašeg uređaja (uglavnom je to adresa iz lokalne mreže koju prati broj porta). Razmena podataka obavlja se FTP magistralom, a fajlovima se pristupa baš kao da se nalaze na nekom lokalnom hard-disku. Sve to obavlja se bukvalno bez ikakve intervencije korisnika sa strane, a transfer je moguć u oba smera. Važno je istaći da se pristupanje fajlovima odvija bez ograničenja i da je vidljiva originalna struktura direktorijuma na mobilnom uređaju (ne samo oni folderi koji sadrže multimedijalne zapise, na primer), pa čak i njegova Root sekcija (ako postoji i ako korisnik to dozvoli).

Konekcija može da se zaštiti šifrom, dozvoljeno je birati i broj porta, baš kao i definisati lokaciju na memorijskoj kartici (ili internoj memoriji) u kojoj će se izvršiti skladištenje datoteka koje pristižu sa računara. Za vreme transfera procesoru može da se „naredi” da iskoristi sve dostupne hardverske resurse i na taj način ubrza prenos podataka.

Software Data Cable omogućava komunikaciju mobilnog uređaja sa Cloud servisima, čak i automatsko sinhronizovanje podataka gde se kao početna tačka uzima naznačeni direktorijum (ovo funkcioniše kao neka vrsta bekapa). U ovom momentu podržana su samo tri servisa: Family Cloud Storage, Microsoft OneDrive i Baidu Cloud Storage, ali su autori obećali da će njihov broj samo rasti. Inače, program može da se iskoristi i za linkovanje svih bežičnih uređaja koji se nalaze u istoj mreži, čime se na jednostavan način omogućava razmena podataka između mobilnih telefona, tableta, televizora i sličnih uređaja. Nama se posebno dopalo što Software Data Cable nudi prebacivanje čitavih aplikacija sa jednog uređaja na drugi, što posebno razvrstava slike i video-datoteke od ostalog sadržaja i što transfer može da obavlja čak i sa sistemskim datotekama.

Vladimir PISODOROV

 
Asus Zenfone Max
HTC 10
Huawei P9
Coolpad Porto S
Slidebox – Photo Organizer
fooView – Float Viewer
Eat This Much – Meal Planner
Physics Formulas
Software Data Cable
Šta mislite o ovom tekstu?
Monospace – Writing and Notes
Encode: Learn to Code
GIPHY. All the GIFS
Beme
SnoreLab: Record Your Snoring
Foodie – Delicious Camera

Platforma:
Android
Veličina:
3,8 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .damiapp .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera