TEST JOY<>
072016<><>

Corsair M65 RGB

Gusar u boji

Prošlo je nešto više od dve godine otkako smo se prvi put sreli sa igračkim miševima iz firme Corsair. Tom prilikom testirali smo vrh ponude, modele Vengeance M65 i M95 koji su unapređene verzije nešto starijih M60 i M90. Corsair je svoju ponudu osvežavao i minimalno menjao, a nama se na testu našao M65 RGB, koji izgleda već ima i novu verziju.

Odmah po otvaranju kutije dolazimo do zaključka da je miš praktično identičan svom „ne RGB” rođaku i da se razlike svode na nešto drugačiju oznaku i kozmetičke detalje, kao i „najbitniju” stvar – lajt šou od16,8 miliona boja da svoj miš učinite jedinstvenim. Iako homo sapiens ne razaznaje toliko nijansi, a naročito sumnjamo u to da malo šarenih lampica može da bilo koga učini više individualnim, ali, hej, it’s a feature. Osim toga, u oznaciu miša više nema „Osvete”, a elegantan i diskretan logo proizvođača zamenio je tribal motiv ispod kog je ispisano Corsair Gaming, za slučaj da ste propustili da ste kupili igrački miš.

Na svu sreću ono što je identično „ne RGB” varijanti je i ono najbolje: oblik, kvalitet izrade, osećaj tastera i materijala pod prstima, fantastičan skrol, svi kvaliteti modela M65 kao igračkog glodara zadržani su u genetskom materijalu brata mu prosvetljenog.

Miš je, da podsetimo, malo teži zahvaljujući aluminijumskom skeletu, koji na ovom modelu ima crnu završnicu i nije „klot” kao na prethodniku. Tu su takođe i tegići, genijalno uklopljeni u telo kao tri šrafa. Stope su takođe odlične i nećete imati problema sa podlogama, osim ako iz nekog razloga koristite miša na šmirgl-papiru. Pregledan softver omogućava gotovo svaku igrariju koja može da vam padne na pamet. Od podešavanja rezolucije po X i Y osi (zajedno ili nezavisno) u pet koraka u rasponu od 200 do 8200 tpi, distance kada će senzor prestati da prati podlogu, brzine odziva... Podrazumeva se snimanje, podešavanje i uvoz skraćenica, makroa, klikova i akcija. Naravno, imate i opcije za podešavanje osvetljenja u tri zone (napred, nazad i logo).

Kao i prethodni model, miš se tokom testiranja ponašao odlično. Doduše, oblik i težina čine ga specifičnim: M65 je nešto širi i namenjen je pre svega korisnicima koji drže miš claw ili palm stilom, pa ako možete, isprobajte miš pre kupovine. Takođe, imajte u vidu da novi RGB ima svetleći logo proizvođača umesto tribala i „igračkog” potpisa, ukoliko vas ovaj detalj odbija. Kako se radi o mišu proizvođača „višeg ranga”, ukoliko želite ovaj model iz vašeg novčanika će pobeći desetak hiljada domaće valute.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 AKTUELNOSTI
E3 2016

 TEST JOY
Corsair M65 RGB
Šta mislite o ovom tekstu?
Logitech G610 Orion Brown

 JA, IGRAČ
Barnabas Qz

Senzor:
laserski, maksimalna rezolucija 8200 tpi
Broj tastera:
8 + scroll točkić
Ostalo:
mogućnost dodeljivanja funkcija i makroa tasterima, „Sniper”, gotovo neograničen broj profila, podešavanje lift-off distance, nezavisno podešavanje rezolucije po X i Y osi, podešavanje odziva, mogućnost manipulacije težine, kabl dužine 1,8 m, USB veza
Proizvođač:
Corsair
Kontakt:
Sampro
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera